De 10 bedste aktier i 2021

I artiklen her, ser vi på 10 gode, danske aktier, som var en fantastisk investering i 2021 og meget vel kan blive det i igen i 2022. 

 

Så hvis du leder efter gode investeringer i 2022 og foretrækker danske aktier, så det her artiklen til dig.

 

 

Udvælgelsen af de 10 gode, danske aktier, er sket fra fundamental analyse og momentum over seneste 12 måneder. (kvalitet + momentum)

 

I den fundamental analyse vurderer vi nøgletal, regnskaber og virksomhedens prisfastsættelse i forhold til markedet og andre virksomheder, inden for samme sektor.

Mens med momentum forsøger vi at følge det markedet er villige til at betale en stadig højere pris for. 

 

Det er altid en spændende disciplin at finde gode investeringer på forhånd og når vi gør det, så bruger vi tit historikken til at finde virksomheder, som bliver ved med at overraske positivt og håber / forventer, at de ved med at gøre det i fremtiden. 

 

Herved kan vi forsøge at finde aktiemarkedets fremtidige vindere, men det, som afgør om vi tjener penge på kort sigt er om markedet er positivt og om virksomheden ligger i den rigtige sektor og at sektoren er på vej op.

 

En sektorrotation varer typisk et par måneder og når du så hører om det, ja så er det typisk for sent, eller i hvert fald tæt på at være for sent, så falder det tilbage for så ofte at komme igen. Derfor er det ikke kun nok, at have de rigtige virksomheder, det er også vigtigt at have de rigtige virksomheder på det rigtige tidspunkt og det sidste kan teknisk analyse hjælpe dig med.

 

Det er fordi, at aktiemarkedet bevæger sig i cykler, eller trends, hvor pengene går ind i de sektorer og virksomheder hvor væksten forventes at være i fremtiden, så hvis vi investerer vores penge i de rigtige sektorer, så kan vi få et afkast, som er højere, end hvis du spredte din portefølje ud over hele markedet. Lad os se på, hvad 2021 var for et aktieår. 

 

2021 var et godt aktieår.

2021 var et godt investerings år med 27% procent afkast på det store ledende index OMX c25. 2021 var plaget af energikrise efter oplukningen efter coronaen og det gav gode stigninger og i olie (Shelf Drilling, Maha energi AB), energi, uran (Uranium Energy Corp). 

 

Corona er et tilbagevendende tema. Corona er desværre her for at blive, og jeg tror ikke lige umiddelbart at vi slipper af med den. Spørgsmålet er, hvor stor betydning det får for vores økonomi og inflation, så hvis du er bekymret for coronaen får en stor negativ indvirkning på din portefølje, så er du nok ikke alene.

 

Heldigvis, er der aktier, som er corona resistente, og det er selvfølgelig producenterne af vacciner, som kommer til at nyde godt af det her længe: såsom Pfizer, og Moderna. Også online spil (Better Collective) og Tech aktier (Alphabet (Google) og Meta (Facebook) vil drage nytte af den accelererede digitale

udvikling, som Corona har sat gang i og hvis der igen lukkes ned. Er du bekymret for inflation, så se på virksomheder, der er relaterede til råvarer (FLS)

 

På den anden side var vedvarende energi, som toppede i januar og februar 2021, en dårlig investering i resten af året 2021 og mange nye investorer, som investerede i Ørsted og Vestas betalte en dyr pris for deres klimarigtige portefølje.

 

Grøn energi og grønne aktier er selvfølgelig stadig fremtiden den og er nu bedre prisfastsat, end i starten af 21 og der har været en mindre optur i brint (Green hydrogen systems og NEL ASA) og elbiler (Tesla i USA og Kinesiske Nio, Xpeng), som blev hjulpet godt på vej af klima topmøde og Joe Bidens infrastruktur pakke i USA. 

 

Rentestigninger, var også et af de store tema i 2021, som gjorde mange nervøse, specielt virksomheder, som endnu ikke tjene penge og mindre tech virksomheder og specielt virksomheder, som havde stor gæld f.eks. luftfart (SAS og Norwegian Air Shuttle). Value aktier så ud til at blive det helt hotte, efter at have været efterladt i flere år, men det virkede kun kort, inden blev tech igen spændende.

 

Her er listen over bedste 10 investeringer i aktier i 2021. 

De bedste aktier i 2021

 

  1. NTG Transport Group A/S 184%

  2. Chemometec A/S 146%

  3. Solar A/S 132%

  4. Nilfisk Holding A/S 111%

  5. Ap Møller Mærsk A/S  74,4%

  6. Sp Group A/S 69%

  7. H+H International 66,8%

  8. Demant A/S 58,7%

  9. Alk-Abello 53,3%

  10. Pandora. 49,3%

 

 

Aktierne er udvalgt på baggrund af de afkast, som de leverede fra nov 20 til nov 21.

Virksomheder under 500 mio euro, er ikke på listen for at være sikre, at virksomhederne har en vis størrelse og handlen i dem ikke er illikvid. 

 

Alle virksomheder på denne liste har samtidigt vist gode takter økonomisk i de sidste 12 mdr og har en Piotroski score på 7+ (Piotroskiscoren måler virksomheden finansielle styrke fra 0-9) derved sikre vi os at vi kun økonomisk sunde virksomheder på listen.

 

1. NTG – Nordic transport Group.

Virksomheden er en mini DSV, som inden for transport og logistik og har været på en fantastisk rejse i 2021, efter kursen brød op gennem 250. 

NTG groups aktiekurs udviklede sig som en drøm, der gik i opfyldelse i 2021.

Aktien kommer nok til at skulle konsolidere i 2022, efter sådan en stigning.

 

 

Der står neurosearch på grafen, da det var den “skal”, som de købte sig ind i, da de gik på børsen.

 

2. Chemometec, som leverer analyse instrumenter til at tælle celler.

Chemometec har været en af vores favoritter i 2021, pga den flotte kursudvikling og de store stigninger og fald i aktien, da det er her TradeDesks handel med candlesticks fungere bedst.

Chemometec aktien tog et dyk i oktober, da der blev stillet spørgsmål til værdiansættelsen og markedet var negativt i oktober. Her viste det 200 dages glidende gennemsnit sin styrke og køberne kom igen ind. 

Det var en god investering at købe Chemometec i oktober måned og TradeDesk, så denne vendinger med candlesticks og etablerede et godt køb for vores medlemmer.

3. Solar A/S er en af de mest undervurderede danske aktier.

Solar A/S er inden for distribution af el, varme og ventilationskomponenter.

Solar aktien har udviklet sig helt perfekt trendmæssigt, som tydeligt kan ses på grafen her. 

Den kunne meget vel fortsætte væksten ind i 2022 og trenden, eftersom flere og flere investorer for øjenene op for Solar.

 

4. Nilfisk Holding, som laver udstyr til rengøring både til professionel og privat brug.

 

Nilfisk aktien var stærkest i starten af året og trenden ser nu lidt usikker ud nu. 

Det ligner lidt en sidevejsbevægelse og den ser lidt kedelig ud.

 

5. A.P. Møller-Mærsk aktien, som primært er inden for container shipping og de har nydt godt af de høje shipping rater i 2021.

Flot optrend i Mærsk aktien med en dobbelt test af det 200 dages glidende gennemsnit / dobbelt bund. 

Aktien ser interessant ud i dette område, efter et mindre tilbagefald.

 

 

Men Mærsk er stadig billig på p/e og såfremt de kan fortsætte den høje indtjening og bibeholde væksten, så kan aktien gå meget højere.

 

6. SP group, som er inden for plastindustrien og specielt fremstillingen af formstøbt plast.

Grafen ser ok ud i SP group aktien, den kunne godt rykke primo 2022.

 

SP groups kursbevægelse i 2021 var kategoriseret ved hurtig stigning i slut 2020, også en lang sidevejs bevægelse.

7. H+H International, som leverer gasbeton til byggeindustrien og de havde et godt 2021.

 

Grafen ser stærk ud i H+H international aktien og den gule linje, der er det 50 dages glidende gennemsnit ser ud til at yde støtte igen.

 

8. William Demant, som producerer høreapparater inden for Healthcare sektoren

Demants kurs ser ud til at være i tvivl om, hvor den vil hen af og trenden ser svækket ud.

 

9. ALK-ABello, som producerer allergimedicin, inden for medicinalbranchen.

 

 

Alk-Abellos aktie kurs ser lidt svingende ud med korte perioder af trend og pludselige ryk op.

 

 

10. Pandora, som fremstiller og markedsfører og designer smykker.

 


Fin udvikling og Pandora er en god kvalitets virksomhed med en god trend at følge.

Hvad kan vi forvente af aktieåret 2022 ?

Hvis investeringsåret 2022 kommer til at ligne 2021, bare en lille smule, så ved du at aktiemarkedet, som sædvanlig byder på store udsving og derfor kan du gemme denne aktieliste og med fordel samle op, i gode aktier, når de falder tilbage. 

 

Timing betyder en stor del på kort sigt, og det er det vi har bygget TradeDesk til, så vores medlemmer undgår de store tab, som korrektioner og recessioner vil give. 

 

På lang sigt, er det selvfølgelig virksomhedens omsætning, indtjening og overskud og hvorvidt virksomheden slår analytikernes forventninger der driver kursudviklingen. Men på kort sigt er det markedsstemningen og der vil komme fald i markedet, og det er sandsynligt, at vi snart vil se en korrektion igen. 

 

Inflation, corona og den grønne omstilling er sandsynlige temaer igen for 2022.

Vi ønsker dig et godt aktieår i 2022.

Disclaimer: 

Dette er ikke rådgivning, eller en anbefaling til handel i de nævnte selskaber.

Artiklen er skrevet med en markedsføringsmæssig hensigt.

Aktier kan køre op og ned i pris og der er risiko for at tabe penge. 

Jeg ejer ikke aktier i nogle af de nævnte selskaber, på det tidspunkt, hvor artiklen blev udarbejdet.