Novo Nordisk og Gubra med ude med nyheder

Novo Nordisk, kendt for deres diabetes- og vægttabsmedicin Ozempic og Wegovy, er kommet i søgelyset efter en ny undersøgelse fra Massachusetts Eye and Ear, et hospital tilknyttet Harvard, antyder en potentiel sammenhæng mellem disse lægemidler og en sjælden form for synsnedsættelse, kaldet NAION.

Uge 26: Novo Nordisk nedskriver, Zealand Pharma flyver og Bavarian kommer med gode nyheder.

Vi ser på 3 aktienyheder, som specielt var interessant for danske investorer nemlig nyheder fra Novo Nordisk, Zealand Pharma og Bavarian Nordic. Både Zealand Pharma og Novo Nordisk aktierne har været fantastiske investeringer i år. Lidt mere blandet er det med Bavarian Nordic, hvor aktien ikke helt er kommet i gang i år.

Er TORM-aktien (stadig) en god investering ?

TradeDesk vurderer, at TORM plc har stærke økonomiske nøgletal med høj rentabilitet og en solid finansiel position. Torm aktien viser også en stærk optrend, hvilket gør den attraktiv for investorer. Samlet set indikerer TradeDesks analyse, at TORM plc er en robust investering med gode vækstudsigter og en solid markedsposition.

Uge 25: Momentum falder i tech aktier, Grønne aktier er billige og Zealand Pharma kommer med gode resultater.

Momentum i AI og tech er faldende, men bliver det til mere end en korrektion?
Saxo Banks Oskar tror på Grøn energi og Sol, som har været lavt prissat.
Zealand Pharma kommer med gode resultater og aktiekursen skød i vejret.

Rheinmetall aktien – Årets forsvarsaktie?

Rheinmetall er en lysende stjerne inden for den globale forsvarsindustri. Aktien har været en fantastisk investering i 2024 og prognoserne for fremtiden er høje.
I denne artikel ser vi på virksomheden, deres finansielle resultater, kursmål og anbefalinger for Rheinmetall og prognoser for fremtiden.

Nvidias investeringer i AI kan blive spændende

Nvidias massive investering i AI-startups viser en klar strategisk satsning på at blive en central aktør i udviklingen af AI-teknologier. Ved at investere i og understøtte et bredt spektrum af virksomheder, sikrer Nvidia ikke kun et økonomisk afkast, men også en stærkere integration af deres teknologier i fremtidige AI-applikationer. Dette træk kan styrke deres markedsværdi og innovationskapacitet på lang sigt.

Brug stoploss ordre korrekt på aktier

Stoploss ordre er en god måde at reducere sin risiko på og løbende profit sikre sine vinderhandler. I denne guide ser vi på limit og trailing stoploss ordre og hvordan du kan bruge dem til at undgå store tab og løbende løse profitten ind når en handel går i den rette retning.

Green Hydrogen Systems Aktie – styrker og svagheder

Læs vores analyse af Green Hydrogen Systems A/S, en dansk virksomhed, der udvikler elektrolyseanlæg til produktion af grøn brint. Her får du en kort informativ vurdering af virksomhedens styrker, svagheder og potentiale for investorer. Bemærk at meget at informationen stammer fra virksomhedens egen side.

Hvad er Teknisk Analyse af aktier ?

Teknisk analyse er en metode til at vurdere udviklingen i et finansielt marked, såsom aktier, valutaer eller råvarer, ved hjælp af historiske markedsdata, såsom kurser, volumen og åbningstider. Formålet med teknisk analyse er at identificere tendenser og mønstre i markedet, der kan bruges til at forudsige fremtidige bevægelser og træffe investeringsbeslutninger.

Røde lys alle steder

Nedturen fortsætter, men hvor længe?

Markedet er fortsat fyldt med røde signaler, som vi skal respektere, men vi har set store skifte i markedet i sidste uge, hvilket skyldes, at der købes op, når markedet er falder og vurderes billigt / oversolgt, men disse stigninger holder ikke længe, da den negative stemning stadig er alt afgørende for tiden.

Sådan finder du value aktier

Forestil dig, at du med et enkelt tal fra 0-9, kan se hvorvidt en virksomhed er værd at lave en langsigtet value-investering i.
Det kan du med Piotroski scoren (F-scoren) som er det bedste værktøj til finde og vurdere valueaktier og virksomhedens finansielle performance og udvikling over de seneste 12 mdr.

Cbrain aktien – imponerende track record men…

Den danske software virksomhed cbrain, er faldet mere end 50% fra toppen, men køberne i aktiemarkedet lader vente på sig, i et nervøst aktiemarked. Virksomheden Cbrain er fantastisk, men det er ikke sjovt at forsøge at fange en bund før aktien vender. Vi tager et kig på Cbrain aktien her, som før har været en stor vinder.

Aktiescanner / Aktie screener – Find de bedste aktier

Hvordan finder jeg gode aktier? Mange investorer, er dagligt på jagt efter de bedste virksomheder i Danmark og internationalt. Det handler om at finde de gode virksomheder, men ”hvad er en god aktie?” Det ser vi på her, hvor vi kommer ind på value, kvalitet og momentum parametre, som mange anvender i deres strategi.

Er Meta platforms (FB) aktien et godt køb?

Meta – det tidligere Facebook – har oplevet en kæmpe nedtur siden september 2021, og spørgsmålet er, om bunden er nået, så vækstrejsen atter kan fortsætter, mens det stort anlagte metaverse bliver etableret? Det undersøger vi i denne artikel, hvor vi vil gøre dig meget klogere på Meta som en mulig investering.

Er Microsoft en god langsigtet investering?

Microsoft-aktien har historisk set været en vanvittig god aktie, der har sikret fornemme afkast og udbytte år efter år. Men er Microsofts aktieværdi blevet for høj sammen med de andre tech-giganter? Befinder vi os i en tech-boble? Det er alt sammen spørgsmål, som man skal være opmærksom på som investor, hvis man overvejer at tilføje Microsoft-aktien til sin portefølje.

Er Amazon aktien god at købe nu?

Efter at være steget som en raket ovenpå coronakrisen og de mange nedlukninger, så er det blevet mindre sjovt at være Amazon-investor.

Et aktiesplit var ikke nok til at sætte gang i Amazone aktien, som var tabt meget værdi i de første 6 mdr af 2022.

Vækstaktierne er ikke glade og Amazon er faldet sammen med mange aktier her i 2022.

Er Apple en god aktie?

Udover at være kendt for Steve Jobs, iPhone, iPod, iPad, MacBook, Apple Watch, Airpods og iMac er Apple også kendt for at være Warren Buffetts favoritaktie og største investering i investeringsselskabet Berkshire Hathaway, og det bliver man kun, hvis man er en meget, meget solid aktie. Derfor skal du (måske) også købe den til din portefølje, hvis du ikke allerede har den.

Er Jyske Bank en god investering?

Jyske Bank aktien – Er denne aktie værd at satse på i 2022?

Bankaktier er det nye sort inden for investeringsverdenen efter vi har set den ene renteforhøjelse efter den anden.

2021 var et fantastisk år for de fleste danske banker, og 2022 forventes ligeledes at blive et godt økonomisk år for bankerne.

Er Pandora aktien et godt køb?

Pandora er en spændende kvalitets aktie, men skal du have den i din portefølje? – Ikke alt der glimter er guld, men en aktie i Pandora har tidligere forgyldt investestorerne fra marts 2020 til nov 2021. Pandora ligger dog lige nu i en faldende trend og afventer bedring, men kan aktien komme tilbage i aktie året 2022 ?

Er Rockwool en god aktie at købe?

Rockwool aktien er en meget interessant dansk aktie, som er oplagt at have i porteføljen over de næste mange år.

Men spørgsmålet er, hvornår du så skal vælge at købe aktier i Rockwool, hvis du ikke allerede ejer en position i din portefølje.

Aktien er nemlig faldet vanvittig meget under Krigen mellem Ukraine og Rusland, men hvis energi priserne falder fra nu af, så kan Rockwool måske genstarte opturen?

Er det et godt tidspunkt at købe aktier i DSV?

Hvornår skal du så vælge at købe ind i DSV?
Efter et par forrygende år i 2020 og 2021, hvor DSV-aktien er steget voldsomt, har aktien nu ramt en downtrend, der ikke umiddelbart ser ud til at slutte foreløbig. Men hvornår skal du være klar til at købe op i DSV? Det ser vi på i denne artikel.

Skal du have Tesla aktier?

Tesla-aktien er ligesom vejret – alle har en holdning til den, men ingen ved i virkeligheden, hvordan det ser ud i morgen. Det store spørgsmål for Tesla-aktien er, om vi allerede har set toppen, eller om de største stigninger stadig ligger og venter ude i fremtiden.

Er SAS AB (SAS DKK) en god investering i 2022 ?

SAS AB aktien (SAS DKK) er en af de mest udbombede danske aktier. Investorer i SAS har mistet 63% af deres investering i de sidste 5 år. Private Lykkeriddere og Bundfiskere strømmer stadig ind i aktien. Men er der lys for enden af tunnelen for gældsmonsteret SAS ?

Hvad er inflation?

Høj inflation har en negativ indflydelse på købekraften, og det giver et fald i valutaens værdi. Denne tilstand har store økonomiske konsekvenser for samfundet – og ikke mindst for din opsparing.

Det ser vi nærmere på i denne artikel.

Hvorfor investere?

Investering, aktier, investeringsforeninger, kryptovaluta……

Det er blot nogle af de begreber, du støder på og hører om, stort set hver gang du tænder fjernsynet eller spiser frokost med kollegerne.

Men hvorfor bør alle investere og komme i gang nu?

Er Tryg aktien sikker investering?

Hvis du har været investeret i Tryg fra årets begyndelse, så har 2021 været et af de mere mindre spændende år, for i alt er aktien “kun” steget med syv procent i løbet af året.

Tryg har haft et frustrerende, eller spændende (afhængig af øjnene, der ser) 2021, hvor aktien både er faldet voldsomt og steget hurtigt.

Ørsted aktie: Kan Ørsted vende trenden?

Investorer i Ørsted har haft et meget svært 2021, hvor aktiekursen er faldet og faldet. Men hvis bunden er nået, går Ørsted en spændende fremtid i møde – især hvis virksomheden kan håndtere den større konkurrence i branchen.

Bliver Genmab aktien en god investering

En stigning på bare fem procent i løbet af 2021 lyder hverken imponerende eller voldsomt, men bag den beskedne stigning i Genmab aktien ligger der et solidt kvalitetsselskab, der formentlig går en interessant fremtid i møde. Det ser vi på i dette indlæg på vores aktieblog.

Analyse af Ambu aktien

For aktionærer i Ambu har 2021 været noget af en rutsjebanetur.
I løbet af årets første fire måneder steg aktien med 34 procent, men siden har aktien været en skuffende investering, efter at værdien på en Ambu-aktie er faldet fra 355 kroner til 206 kroner. Det giver et fald på 42 procent.

Ambu kan dog stadig blive en interessant aktie at følge i 2022, hvor flere kurstriggere kan få aktien til at stige. Men mulige udfordringer lurer i horisonten og aktien er stadig historisk dyr målt på indtjening.

Bliver Bavarian Nordic en mulig aktie-raket i 2022?

Det er ikke uden grund, at 2022 bliver kaldt et ”alt eller intet”-år for Bavarian Nordic.

Enten kommer selskabet igennem nøglehullet og får godkendt sin coronavaccine, inden at coronapandemien for alvor er overstået, eller også går det omvendt…

Læs med her og få en update på den aktuelle situation.

Er Nio aktien en god investering?

Nio aktien var den kinesiske Tesla med fuld fart på væksten. En rejse som gjorde mange rige i starten af 2020. Men i 2022 er Nio sammen andre el-bils aktier faldet kraftigt tilbage. Vi har taget et kig på aktien her, men de vigtigste informationer om virksomheden.

Gravity aktien – er Gravity en god investering i 2022?

Kursudviklingen i Gravity aktien i 2021 har været meget skuffende, efter at Gravity blev mangedoblet fra i årene 2016-2020.

I det sidste år (2021) er aktien dog faldet 65%, fra 210$ til 66$.

Men virksomheden har stærke nøgletal og en relancering på vej af et af deres mest populære spil klar i 2022, som måske kan give aktien nyt liv i 2022.

Vi ser her på: om Gravity kan blive en god investering i 2022.

Vestas aktien – Er Vestas en god investering?

Vestas aktien er mange danske investors darlig, men den har fået gevaldige tæsk og har ikke udviklet sig pænt i 2021. Bliver Vestas aktien mon en god investering i 2022 ? Vestas (eller Vestas Wind Systems) hører ikke blot til blandt verdens største vindmølleproducenter. Vestas hører også til blandt de mest handlede danske aktier. Måske har du også overvejet at investere i Vestas.

Danske Bank aktien – er Danske Bank en god investering?

Danske Bank er en af de mest handlede danske aktier og den mest handlede danske bankaktie. Dette gør i sig selv aktien interessant. Ønsker du øget eksponering mod finansbranchen, så vil Danske Bank aktien være værd at tage til overvejelse.

Danske Bank er landets største bank og er derfor en bank, som de fleste har et vist kendskab til. Som potentiel aktionær vil du dog kunne drage fordel af at vide mere om virksomheden end gennemsnittet.

Er du i tvivl om, hvorvidt Danske Bank er en god investering, så læs videre og få stillet din tvivl.

TradeDesk webinar

Aktiemarkedet har været klædt i julerødt, længe inden vi kom ind i december..

Men fat mod, vi nærmer os et interessant område, hvor køberne forventes at komme ind igen.

De 10 bedste aktier i 2021

I artiklen her, ser vi på 10 gode, danske aktier, som var en fantastisk investering i 2021 og meget vel kan blive det i igen i 2022.

Så hvis du leder efter gode investeringer i 2022 og foretrækker danske aktier, så er det her artiklen til dig.

De bedste Tekniske Indikatorer til Aktieanalyse

Tekniske indikatorer bruges til at forudsige fremtiden, finde vendinger og aktier, der bevæger sig forudsigeligt i en retning og profitere på det.

De mest udbredte tekniske indikatorer er:
Glidende gennemsnit, RSI, MACD og Bollinger bands.

Det er forskelligt hvilke indikatorer investorer anvender og deres indstillinger. Det afhænger alt sammen af deres tidshorisont.

Hvilke aktier skal man købe?

Der er al mulig god grund til at komme i gang med aktieinvestering – jo tidligere, desto bedre.

Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at det med at vælge de rigtige aktier kan være lettere sagt end gjort, men et godt sted at starte er at se på trends i markedet.

Hvordan investerer man i aktier?

Hvordan køber man aktier?
Hvordan investerer man i aktier?
Hvordan handler man med aktier?

Det er spørgsmål, som rigtig mange nybegyndere på aktiemarkedet har brug for svar på, inden de køber deres første aktie.