Uge 34: Cbrain og Alk-Abello leverer over forventet.

Stemningen er stadig presset i markedet, men er ikke ekstrem negativ, som i sidste uge.

I denne uge har vi set et negativt og afventende markedet, som ikke ved hvilket ben det skal stå på, før vi hører mere fra FED og deres Jackson Hole Summit.

 

Der kommer nok ikke noget nyt på banen på mødet, som slutter lørdag, udover at renten stadig skal være højere i længere tid.

De stærkeste sektorer i denne uge er : energi, finans og defensive aktier.

 

Regnskaberne er ved at være overstået i Danmark, men vi mangler lige de regnskaber, som kommer i næste uge:

RTX A/S

Scandinavian Tobacco Group A/S

ROCKWOOL International A/S

Per Aarsleff Holding A/S

Ambu A/S

 

Skal jeg fremhæve 2 regnskaber, så skal det være Cbrain og Alk-Abello, som begge steg på offentliggørelsen af deres regnskaber i denne uge.

 

cBrain fejrer rekordvækst og kom med regnskab i denne uge.

 

Hvad laver virksomheden?

cBrain er en softwarevirksomhed, der fokuserer på at levere digitale løsninger til regeringer og offentlige institutioner.

De er baseret i Danmark og har en stærk position på hjemmemarkedet, men de udvider også internationalt.

Virksomheden har tidligere været en kæmpe vinder, men kursen har været præget af svag momentum længe, selv om virksomheden er super god.

Regnskabet gav anledning til 20% stigning i denne uge og er værd at holde øje med (måske vender trenden her).

 

Resumé:

cBrain har rapporteret en hidtil uset omsætningsvækst på 39% og en indtjening før skat (EBT) på 35%. Omsætningen steg fra DKK 95 millioner til DKK 132 millioner, en stigning på 39% i forhold til sidste år. Nettoindtjeningen før skat voksede fra DKK 24 millioner til DKK 47 millioner, en stigning på 93% i forhold til sidste år.

 

Analyse:

Denne vækst er drevet af stærke software-salg og en vellykket ekspansion på eksportmarkederne. cBrain’s strategi om at investere i F2 Climate software og “F2-for-Partners” konceptet ser ud til at bære frugt. Et interessant punkt er, at mens software-salgene voksede med 56%, faldt konsulenttjenesterne med 4%. Dette indikerer en skift i virksomhedens forretningsmodel mod mere skalerbare software-løsninger. Desuden har cBrain haft succes med at vinde markedsandele i Danmark og udvide sin eksport, med eksportindtægter, der stiger med 68% år over år.

 

“We are very pleased with the solid first half-year 2023 results, including the financial results, the continued business development, and reaching the first strategy milestones such as the release of the F2 Service Builder.” – Per Tejs Knudsen, CEO

 

Kilde:

https://www.globenewswire.com/news-release/2023/08/23/2730129/0/en/cBrain-reports-all-time-high-revenue-growth-of-39-and-earnings-before-tax-EBT-of-35.html

 

 

cBrain: Persson er FAN af aktien og anerkender stort potentiale

 

Resumé:

cBrain har oplevet en markant stigning på 18,2% efter at have præsenteret et rekordhalvårsregnskab.

 

Analyse:

Med en stærk vækst og en udvidelse af deres marked til internationale kunder, herunder USA, England, Tyskland og Mellemøsten, er cBrain godt positioneret til at fortsætte sin opadgående trend.

 

“Det er world-wide. De har solgt til USA, England, Tyskland og mellemøsten. Og jeg mener bare, at når først de får foden indenfor døren, så ruller det.” – Lars Persson.

 

Kilde:  https://www.euroinvestor.dk/nyheder/portefoeljeforvalter-er-fan-af-aktien-tror-den-kan-ramme-kurs-250

 

 

ALK-Abello: Præcist som forventet, og lidt mere til


Resumé:

ALK-Abello, en dansk medicinalvirksomhed specialiseret i allergi, har offentliggjort regnskabstal for andet kvartal af 2023.

Virksomheden omsatte for 1,1 mia. kr., hvilket matcher analytikernes forventninger. Dette repræsenterer en vækst på 11% sammenlignet med samme periode sidste år. En bemærkelsesværdig driver for denne vækst er en stigning i tabletsalget på 17%. Driftsresultatet (EBITDA) landede på 157 mio. kr., overgående analytikernes forventning på 146 mio. kr.

 

Analyse:

ALK’s præstation viser, at virksomheden fortsat er i stand til at levere solide resultater, selv i et konkurrencepræget marked. Den betydelige vækst i tabletsalget indikerer, at virksomhedens produkter fortsat er efterspurgte. For investorer kan dette være et tegn på virksomhedens robusthed og evne til at navigere i markedet. Det er også værd at bemærke, at ALK har justeret deres omsætningsforventninger for året, hvilket kan indikere en mere præcis forståelse af markedets retning. Endelig er det vigtigt at bemærke ledelsesændringen, hvor topchef Carsten Hellmann vil fratræde ved udgangen af 2023, og Peter Halling vil overtage roret.

 

Kilde:  https://www.euroinvestor.dk/nyheder/alk-abello-rammer-forventningerne-og-lidt-til

 

De bedste aktiehilser fra,

Troels.