Krig i Israel, Inflationen overrasker i USA, mens Novo opjusterer

Markedet har kørt frem og tilbage i denne uge – men fik en grim skuffelse i torsdags, da den Amerikanske inflation var højere end forventet

Olie og energi er sammen med våbenproducenter noget af det, som har klaret sig bedst i denne uge.
Energi, Finans, kommunikation og defensive aktier er de stærkeste sektorer lige nu.

Jeg har i nyhedsbrevet her, fundet 3 interessante nyheder til dig og afslutter med ugens korte nyheder positive / negative, samt opdaterede kursmål.

📈 USA’s Inflation Overgår Forventningerne i September
Den seneste rapport om forbrugerprisindekset (CPI) i USA viser en stigning på 3,7% på årsbasis i september, hvilket er højere end de forventede 3,6%. Månedsvis steg CPI med 0,4%, også over forventningerne.

Denne overraskende stigning i inflationen kan have flere konsekvenser for investorer. For det første kan det komplicere Federal Reserves beslutninger om rentesatser. En høj inflation kan føre til en stramning af pengepolitikken, hvilket igen kan påvirke aktiemarkedet negativt.

For det andet kan virksomheder med høje driftsomkostninger blive påvirket, da inflationen kan føre til højere priser på råvarer. Dette kan især være relevant for virksomheder inden for energi, fødevarer og produktion. For det tredje kan inflationen også påvirke forbrugeradfærden, hvilket kan have en indirekte effekt på virksomhedernes indtjening.

For investorer kan det være en god idé at overveje at diversificere deres portefølje for at beskytte sig mod inflationens virkninger. Investering i aktier fra sektorer, der traditionelt er mindre følsomme over for inflation, såsom medicinal og defensive forbrugsvarer, kan være en strategi.

Kilde:
https://www.investing.com/news/economic-indicators/us-inflation-faster-than-forecast-in-september-3196900

📈 Novo Nordisk Opjusterer (Sådan!)

Hvad laver virksomheden?
Novo Nordisk burde ikke behøve en præsentation. Men virksomheden er en global medicinalvirksomhed med fokus på diabetes- og fedmebehandling. Deres primære produkter inkluderer insulin og GLP-1-analoger som Ozempic og Wegovy. Kunderne er primært sundhedsvæsenet og patienter.

Resumé:
Novo Nordisk har netop opjusteret sine forventninger til 2023. Salgsvæksten forventes nu at ligge mellem 32-38%, op fra tidligere 27-33%. Driftsoverskuddet (EBIT) forventes nu at være mellem 40-46%, op fra tidligere 31-37%. Opjusteringen skyldes højere forventninger til salgsvolumen af Ozempic i USA.

Analyse:
Denne opjustering er et positivt signal for investorer, både på kort og lang sigt. Det viser, at Novo Nordisk fortsat er i stand til at levere stærke resultater, især i det amerikanske marked. EBIT (Earnings Before Interest and Taxes) er en vigtig indikator for virksomhedens rentabilitet, og en opjustering her er et klart positivt tegn. For investorer kan dette være et godt tidspunkt at overveje at øge sin position i Novo Nordisk.

Hvad kan vi lære af det?
Køb virksomheder der klarer sig godt. Novo har længe været på vores momentumliste, som er det bedste tekniske bud på de aktier, som vil udvikle sig positivt. Momentum er stigende aktiekurs og den afhænger selvfølgelig af gode resultater og positive forventninger.

🤔 Lars Tvede og den Forsinkede Nye Fond

Atlas Global Macro (den nuværende fond) har lidt voldsomme tab, men Lars har en ny fond under opsejling, der skulle være en kopi af den oprindelig fond, men uden russiske aktier.

Atlas Global Macro har tabt 44% af sin værdi siden starten og har

givet negativt afkast i syv ud af ni kvartaler.
Lars Tvede har forklaret, at åbningen af hans nye fond er forsinket på grund af en overflytning fra Credit Suisse til UBS.

Denne forsinkelse og de tidligere tab kan give anledning til bekymring blandt potentielle investorer. Det er vigtigt at være opmærksom på, at forsinkelser i sådanne initiativer kan være et rødt flag, der kræver yderligere undersøgelse. Desuden kan de tidligere tab og det negative afkast indikere en højere risikoprofil for fonden. (russiske aktier blev en dyr fornøjelse)

For investorer kan dette være et signal om at holde sig væk. Dette er også et klart eksempel på, at hverken en kendt investorer, eller det at investerer i en fond, kan garantere det ønskede afkast, uanset hvor godt markedsføringsmaterialet lyder.

»Jeg fortryder selvsagt de investeringer, der gav tab og synes, at jeg skulle have lavet meget mere af de gode. Sådan er det altid. Men mere strukturelt fortryder jeg, at vi valgte at rapportere afkast per uge, hvilket jeg tror, at nogen opfattede som om, vi er en slags daytraders; ikke value-investors, der søger de mangeårige trends, selvom vi egentlig havde kommunikeret det ret stærkt,«

Kilde:
https://www.euroinvestor.dk/nyheder/lars-tvede-saetter-ord-paa-tidsplan-for-aabning-af-ny-fond

Jeg har samlet resten af ugens vigtigste nyheder – positive og negative med kursmål og anbefalinger fra diverse finanshuse her:

📈 Positive Nyheder 📈

📈 Kursmål Opjusteret
Novo Nordisk: Kursmålet er løftet hos SEB til 795 kr. fra 772,50 kr. Anbefalingen er fortsat “køb”. 🌟


Pandora: Kursmålet er løftet til 791 kr. fra 700 kr. af JPMorgan, og ABG forhøjer det til 900 kr. fra 800 kr. Begge anbefaler stadig “køb”. 💎

📈 Købsanbefalinger
Novozymes & Chr. Hansen: DNB løfter anbefalingen fra “hold” til “køb”. Kursmålene fastholdes på 350 kr. og 536 kr. 🌿

📈 Andre Positive Nyheder
Aarsleff: Vundet milliardkontrakt på Lynetteholm. Kontrakten er på over 2 mia kr. 🏗


Carlsberg: Planlægger at investere yderligere 30 mio. euro i produktionen i franske Kronenbourg. 🍻
Fynske Bank: Opjusterer forventningerne til 2023. 🏦


Novo Nordisk: Har indstillet et nyrestudie med Semaglutid som viser positive men stadig tidlige data. 💊

📉Negative Nyheder 📉

📉 Kursmål Nedjusteret
Mærsk: Deutsche Bank har sænket anbefalingen til “sælg” og skåret kursmålet til 10.900 kr. ⚓
Ørsted: Kursmålet er skåret hos Morningstar til 600 kr. fra 670 kr. 🌪
Topdanmark: ABG har sænket kursmålet til 290 kr. fra 319 kr. 🛡
Unibrew: Kursmålet er sænket hos Citigroup til 575 kr. fra 625 kr. 🍺
Vestas: Kursmålet er sænket til 150 kr. fra 157 kr. af Morgan Stanley. 🌬

📉 Salgsanbefalinger
Vestas: Sparbank 1 indleder dækning med anbefalingen “sælg” og et kursmål på 110 kr. 🌬

📉 Andre Negative Nyheder
Jyske Bank: Skift i ledelsen kan signalere en usikker strategisk retning for banken. 🔄

Hvis du er tvivl, omkring hvilke aktier du bør have, så kig på momentum listen og brug vores lyn-analyser.
https://tradedesk.dk/member/reports/momentumscore

Tak for nu og hav en dejlig weekend.

De bedste aktiehilser fra,
Troels.