Sådan vinder du Børsens aktiespil

Sådan vinder du Børsens aktiespil

Hvordan kan jeg vinde Børsens aktiespil?

Her er en mini guide til dig, som ønsker at slutte blandt top 1% og forhåbentlig vinde.
I denne miniguide giver jeg dig mine bedste tips til: hvordan du kan komme foran dine konkurrenter og venner, og slutte med en topplacering og 1. pladsen med vinde evig glory og 250.000 kr og en stor artikel i Børsen.

Hvad er Børsens aktiespil?

Børsens aktiespil er en rigtig god mulighed for nye og garvede investorer til at prøve kræfter med hinanden og aktiemarkedet. Samtidig, er det et sjove koncept, hvor I i forskellige puljer kan kæmpe mod hinanden, uden risiko for at tabe rigtige penge, men stadig vinde 250.000 kr, hvis du ender som nr.1. 


For mig, er det ikke kun pengepræmien, men også muligheden for at kunne konkurrere med andre dygtige investorer, for hvornår får man ellers den mulighed ?


Men konkurrencen er ret hård og lige nu så er der 72980 andre investorer, som jeg kæmper imod min placering i dag er 699.


Min målsætning er selvfølgelig at slutte, som nummer 1, men jeg kan se allerede nu, at det bliver vanskeligt mit totale afkast på den sidste måned er 19,6% og nr. 1 har 35,7% og med 5 handelsdage til slut, så bliver det svært.

Jeg havde satset på Grøn energi og det var en rigtig god ide.
(NEL og Green Hydrogen Systems) – godt op til et Klima topmøde.


Jeg havde også satset på rebound i Chemometec og Cbrain, som også gav ca. 10% kort sigtet – de skal nok komme højere op senere på året, men det kan jeg ikke vente på i spillet.

Jeg købte på NELs regnskab og aktien er steget 50%+ siden, jeg opdagede aktien i TradeDesk fra dagens vindere oversigt og skrev også et blogindlæg omkring NEL – som du kan læse her.


Samtidigt købte jeg Green Hydrogen System – da den ligger i samme sektor som NEL og er en lille aktier dvs. mulighed for hurtigt afkast.
Perfekt til et aktiespil.


(billede fra TradeDesk)

Forskellen mellem Børsens Aktiespil og virkeligheden

Når man spiller et aktiespil, så er det en smule anderledes, end investering for rigtige midler. Når det er et spil, så gælder det KUN om at blive nr 1. og man er derfor villig til at tage  ekstrem risiko for at blive nummer et. 


Samtidigt, så taber du ikke rigtige penge, og du har intet ud af de fiktive penge, som du tjener.  Alt dette gør, at aktiespillet bliver en ekstrem risikabel affære med meget høje afkast hos vinderne, mens hovedparten sidder tilbage som tabere.


Men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være i aktiemarkedet normalt,  hvor det typisk er sådan, at langsigtede investorer vinder over tid (hvis de investerer i det rigtige), men i og med at aktiespillet kun varer 2 måneder, så er der ikke tid til langsigtede investeringer, eller at til at tage fejl.


Jo, kortere en tidshorisont, jo mere er vi ovre i gamling. Jo længere en tidshorisont, jo mere bliver det investering. Min normale investeringsstil er trend- (køb det som udvikler sig positivt) og momentum- orienteret (køb det som bevæger sig hurtigere end indekset). Så det passer fint til et spil. 


Regler for Børsens Aktiespil
For at kunne vinde et spil, så skal vi kende reglerne. Her er reglerne fra Børsens aktiespil 2021.

 • Du starter med 500.000 kr


 • Højeste afkast vinder ved slut.

 • Maksimalt 25 % i en aktie.

 • Minimum 5 aktier i porteføljen.


 • Du kan handle udvalgte aktier fra DK,SE,NO og USA (ikke illikvide)


 • Du køber til live kursen første gang du laver en portefølje


 • Efterfølgende køb / salg sker til åbningskursen den efterfølgende dag


Vi er altså nødt til at tænke en dag frem, da vi kun kan handle til åbningskursen.

Da det ikke muligt at time handlerne intraday.  Lad os se på de aktier, som kan vinde aktiespillet for os.

Find de bedste aktier til at vinde aktiespillet med


 • Gennemgå først listen med aktier, som du kan investere i (se alle lande)


 • Sorter virksomhederne efter market cap – jo mindre jo bedre (bevæger sig hurtigst)


 • Inddel virksomhederne efter sektorer – fokus på de sektorer, som er i plus den sidste uge (kortsigtet momentum)


 • Derved kan vi finde de sektorer, som bevæger sig hurtigst, og de mindre virksomheder indenfor denne sektor i optrend, som bevæge sig endnu hurtigere.


 • Så har du et godt udgangspunkt til at flytte hurtigt rundt på pengene, nu hvor du kender de investeringsmuligheder spillet giver os.

 • Lav en watchlist i TradeDesk med aktierne fra aktiespillet, så får du et hurtigt teknisk overblik og kan læse beskrivelser af de enkelte aktier og kender trenden i dem. Det er meget lettere at få et hurtigt og dagligt overblik her og og vi sender dig email, hvis der er sket en ændring i køb/salg af den enkelte aktie.
  Du kan starte med at prøve TradeDesk gratis i 14 dage og få et forspring i aktiespillet her.


Nu hvor vi kender virksomhederne, som vi kan investere i og overvåger dem dagligt, så skal vi have lagt en strategi, der kan give et os lynafkast og sikre os sejren. 

4 Strategier – der kan sikre dig sejren i Børsens Aktiespil.

Vi har ikke til at sidde og vente på en langsigtet investering, i stedet er vi nødt til at kigge på aktier, som virkelig kan tage et hurtigt ryk og sikre os førstepladsen, og vi er nødt til at ligge tungt i aktierne.


Det er meget vigtigt, at du finder aktier, som bevæger sig hurtigere end det generelle index og tager et kig mindre virksomheder i small Cap eller mid-cap segmentet. Ingen vinder ved at købe de kendte store virksomheder som NOVO, AMBU og MÆRSK (Selv om Novo og Mærsk er gode langsigtede investeringer)

4 strategier til udvælgelse af aktier, som kan vinde Børsens aktiespil:


 • Udbombede aktier på vej mod rebound (skiftet fra ingen trend til optrend)


 • Mindre aktier i optrend – bevæger sig hurtigere (find det som allerede stiger)


 • Biotekaktier – som måske kan få en godkendelse (rygter – knald eller fald)

 • Gamling på regnskaber (køb før regnskabet – knald eller fald)


Der er mere gang i de svenske og amerikanske aktier, end i de danske aktier. 
Så du kan med fordel lægge pengene i dem.


Så kort sagt:

–  Kend virksomhederne 

–  Køb det som rykker – helst små aktier fra Sverige og USA, 

–  Kør maksimal eksponering 

–  Sats på events til at drive dit kortsigtede afkast

Det bliver hårdt, hurtigt og ekstremt risikofyldt, men kun 1 kan vinde de 250.000 kr og slutte som nr.1. i Børsens Aktiespil. 

Jeg håber, at du har fået lidt bedre muligheder for at slutte blandt top 1% med min lille guide.


De bedste aktierhilsner,
Troels
(Mr_Robot – nr. 699/72980 i Børsens aktiespil)