Quantafuel – den grønne drøm blev et mareridt

Quantafuel var den store grønne drøm i 2020, der skulle redde verden fra globale affaldsproblemer og plast.

Drømmen var at omdanne gammel plast til olie og konceptet har vist at virke, men alligevel falder kursen, så hvad hulen sker der ?

Hvad laver Quantafuel (QFUEL) ?

 

Quantafuel er et energiselskab, der udvikler teknologi til at løse globale affaldsproblemer. Det gør de ved at genanvende lav-kvalitets plastik og bæredygtig affaldshåndtering. Virksomheden har 93 ansatte i 2022 og Lego familien, som storinvestor i selskabet med hele 250 mio nkr ud af de 1,2 mia norske kroner, som virksomheden har som samlet marketcap (7,6 nok). De har så tabt ca. halvdelen af dette beløb i den nuværende kurs.

Quantafuel er fantastisk spændende virksomhed, der omdanner plastaffald til syntetisk brændstof. Så alt det plastik du smider i skraldespanden kan ende med at blive et syntetisk olieprodukt, der igen kan blive til ny plastisk, eller andre kemiske substanser eller endda olie.

Du kan se hele processen i videoen her, der viser vejen fra affald til brændstof på deres fabrik i Skive.

Kilde:Quantafuels youtubekanal

 

Quantafuel har det som deres mål at ende ikke-bæredygtig håndtering af jordens resurser, og det gør de ved at trække på 50 års erfaring fra industrien og 10 års udvikling af teknologi. De anvender kemisk genbrug af plastik affald til at producere både ny plastik og brændstof med et lavt kulstof indhold, så intet plastik i fremtiden vil ende i havene, eller som affald. 

Quantafuel er derfor en meget populær grøn virksomhed i Danmark, selv om aktien er noteret på den norske Euronext børs, men har siden, den massive hype, som vi så i 2020-2021 faldet kraftigt tilbage og er blevet glemt sammen med andre virksomheder, der ikke giver overskud.

Quantafuel har i Q1 2022 bevist, at deres konceptet fungerer i Skive og forventer, at have et positivt cash flow fra deres produktion i anden halvdel af 2022. Deres værk i Skive forventes samtidigt, at kunne håndtere 6.000-8.000 tons plast. Quantafuel har værker i Skive (Plastic-to-liquid (Ptl)), Kristiansand (pilotprojekt også Plastic-to-liquid), Esbjerg (Chemical materiale recycling) og forventer, at starte at starte et projekt op i Sunderland i England.

 

Er aktier i Quantafuel en god investering?

Nej, aktier i Quantafuel har ikke været en god investering, hvis man som investor har holdt ved, siden aktien gik på børsen i 2018 til 20 nkr.

Der har dog været mulighed for at få 4-doblet sin investering, såfremt at man fik solgt på toppen i 80 nkr.

Men det kan selvfølgelig ændre sig i fremtiden.

 


(Kilde: grafen her viser Quantafuels aktiekurs – data fra Nasdaq OMX og præsenteret i TradeDesk)

 


Quantafuel aktien er kendt for at tage nogle voldsomme udsving og har handlet fra 7- 40 nkr indtil videre og er derfor ikke for de sarte sjæle, som ønsker mindre risikable aktier.

Vores lyn analyse fra TradeDesk vurderer Quantafuel  (9 okt 2022):

(Kilde: billedet her er en lyn analyse af aktien fra www.Tradedesk.dk)

 • Rent teknisk er aktien i nedtrend og har været det længe.
 • Det gælder både på dags og ugebasis.
 • Quantafuel er også en ekstremt spekulativ investering, da den har store kursudsving.
 • Quantafuel er dyr på nøgletal og scorer kun 10 ud af 100 point, som value aktie og udbetaler ikke udbytte.
 • Quantafuel er ikke en kvalitetsvirksomheden, da indtjeningen og marginerne er svage og derfor scorer kun virksomheden kun 22 ud af 100 point, som kvalitetsaktie.
 • Quantafuel er i svag momentum og får kun 8 ud af 100 point som momentumaktie.

Anbefaling af Quantafuel aktien: SÆLG. 

 

Der er derfor ingen grund til at købe Quantafuel aktien nu og denne vurdering har set sådan ud ca. det sidste halve år, så afvent bedring og en optrend, inden du køber dig ind, for faldene er sandsynligvis ikke færdige endnu.

Kursmål for Quantafuel

 

Det kursmål, som vi har fundet stammer fra investing.com og det ligger i gennemsnit på 1.04 NOK, hvilket indikerer, at der er en vild nedside i aktien, selv om den allerede er faldt voldsomt.

(Kursmålene er hentet fra www.investing.com)

Hvorfor falder Quantafuel aktien?

Det skyldes flere ting:

 • Quantafuel tjener ikke penge endnu og har kun præsenteret negative driftsresultater.
 • Høj rente miljøet – er ikke godt for en virksomhed med høj gældsgrad.
 • Energikrisen – der fokuseres på det som virker nu (sort) og ikke om 10 år.
 • Quantafuel kan få brug for at hente yderligere kapital hos aktionærerne.

Da artiklen her blev skrevet, var der over 19.000 danskere som, der har investeret i selskabet gennem platformen nordnet. Brugerne hos nordnet elsker grønne aktier og derfor var Quantafuel en af det mest populære aktier under corona mellem 2020-2021, hvor mange nye investorer gik ind i markedet og købte grønne aktier.

Men en investering i det norske affaldshåndtering selskab, har ikke været en dans på roser, siden virksomheden gik på børsen midt i 2018 til 20 norske kroner og mange har tabt penge på det grønne eventyr, som er faldet mod 7 nok.

Det kan blive dyrt at holde fast i virksomheder, der ikke kan indfri forventningerne og tjener penge.

Hvornår udgiver Quantafuel regnskab?

De næste 4 regnskaber for Quantafuel kan du se her:

 • d. 15 NOV 2022 vil Quantafuel AS udgive regnskab for 2022 (Q3)
 • d. 28 FEB 2022 vil Quantafuel AS udgive regnskab for 2022 (Q4)
 • d. 11 MAJ 2023 vil Quantafuel AS udgive regnskab for 2023 (Q1)
 • d. 29 AUG 2023 vil Quantafuel AS udgive regnskab for 2023 (Q2)

Du kan finde flere regnskaber på Quantafuels hjemmeside

https://www.quantafuel.com

Her kan du se de seneste 4 regnskaber fra Quantafuel 2018-2021.

(kilde: regnskabstallene er fra www.Nordnet.dk)

Der er stadig ikke kommet gang i omsætningen og indtjeningen og virksomheden brænder penge af på øgede anlægsaktiver, som ikke endnu bidrager til indtjening.

 

Indlægget her er skrevet af Troels Højbjerg som er ejer af TradeDesk.dk. Troels har investeret i snart et årti og har stor indsigt i teknisk analyse og læst et utal af bøger på området. Han har udviklet TradeDesk systemet, som hjælper 100-vis af investorer til bedre investeringer og handler. Troels har en økonomisk baggrund fra Aarhus Universitet og en cand. merc. Meningerne i denne artikel er han egne.


Disclaimer: Dette indhold er kun beregnet til informationsformål og udgør ikke investeringsrådgivning eller nogen form for investeringsanbefaling. Vi påtager os intet ansvar for nogen konsekvenser, der måtte opstå som følge af brugen af ​​dette indhold. Læsere opfordres til at udføre deres egne undersøgelser og konsultere professionelle rådgivere, før de træffer beslutninger om at investere.