Kahoot Aktien – Er Kahoot aktien en god investering i 2022?

Kahoot aktien var en af de mest populære aktier i 2020 og toppede i Januar 2021. 

I 2020 var Kahoot aktier en fantastisk investering for de investorer, der kom ind i aktien i 20-30 NOK i april 2020 og fulgte med op, indtil aktien igen vendte i 130 NOK. 


Flere investorer fik afkast på mellem 400-600% på under et år og investorerne kunne ikke få hænderne ned. 

Kahoot skulle nu endnu højere op, men sådan blev det ikke.


Aktien har siden da, været en meget kedelig investering, hvor den er faldet fra 130 NOK til 44 NOK. 

Her kan du se en graf over Kahoot! ASA aktiens kursudvikling.


Altså et fald på 70% fra aktiens højeste kurs, av for den, det er dyrt at være for sent på den og være investeret i faldende aktier. 


Men et stort fald tiltrækker opmærksomhed, ligesom en stor stigning gør.


Det gør mange investorer der er interesserede i at købe Kahoot aktier i dette område (43 NOK), da de mener, at aktien nu er blevet for billig og skal op herfra. 


Men er aktierne i Kahoot på tilbud? 

Eller skal aktien længere ned? 


Læs videre og få svar på om aktier i Kahoot lige nu, er en god ide.

Men inden vi når dertil, er det vigtigt at forstå:

Hvad laver Kahoot?

Kahoot laver online quizzer til undervisning og uddannelse. I bund og grund er Kahoot spilbaseret online læringsplatform. Virksomheden hjælper både undervisere og organisationer med at gøre online læring spændende og sælger deres produkter online med en månedlig fee. Software as a service. 


Se videoen her, der forklarer hvad Kahoot laver:Er Kahoot en dyr virksomhed?

Kahoot er en virksomhed i mid cap segmentet, der er noteret på den norske børs og har en marketcap på 20 mia Norske kroner, men omsætningen, er ikke fulgt med virksomhedens størrelse, da de kun omsætter for 71M NOK. 


Prisfastsættelsen af Kahoot er derfor høj, når vi ser på price to sales, som ligger på 2070/71 = 31.


Virksomheden Kahoot tjener ikke penge (endnu) og har leveret underskud efter underskud, mens de forsøger at vokse hurtigt. 


Det er der, i sig selv ikke noget forkert i, det ser vi tit hos teknologi aktier. Men ligeså snart at markedet bliver negativt, snakker om rentestigninger, eller indtjening, så får aktier uden indtjening, en over nallerne og det har Kahoot aktien også fået. 


Kahoot forventer at levere et overskud i 2022, og vil i så fald have en forventet p/e på over 77 ud fra et estimat. Husk dog på at estimater kan være usikre. Men ingen indtjening og blot en forventning om at tjene penge, virker ikke umiddelbart som et godt grundlag for en investering.


Derfor er kahoot en meget dyr virksomhed, når der ses på traditionelle nøgletal.

Alle tal er forecasts for 2022.

P/E er helt ude i skoven og alt for dyr.
PEG – P/E justeret for forventet vækst er ok med 1.

EPS forventes at stikke af i 2022 – hvis de bliver profitable.


Betaler Kahoot udbytte?

Nej, Kahoot har ikke tidligere udbetalt udbytte og har ikke en historik for det. Kahoot er en vækst aktier, der bruger der alle deres penge på vækst, i stedet for at belønne deres investorer. Det er meget normalt ikke at betale udbytte, når virksomheden ikke er profitabel og der fokuseres på vækst.


Samtidigt er væksten stilnet af, efter at Kahoot! A/S blev 17 x på omsætning fra 2018 til 2020.


Nu går det noget langsommere og kursen er faldet til jorden.


Hvornår stiger Kahoot aktien igen?

Når aktien er faldet til et en fornuftigt prisniveau, hvor de professionelle investorer igen vurderer aktien som billig. Der har været positive takter fra Kahoot i deres 3.kvartal. men det har ikke været nok til at investorerne har vendt tilbage til Kahoot. Væksten og forventningerne hertil, er faldet og så falder kursen, da den betyder mere end indtjeningen.


Her kan du se highlights fra Kahoots! 3. kvartal i 2021.Fremgang over hele linjen, det skal nok blive godt, hvis de fortsætter sådan, men det kan godt tage noget tid. Næste kurstrigger kan blive Kahoots regnskab i d.17 feb 2022.

Hvorfor falder Kahoot aktien?

Kahoot har lige haft en aktieemission i december, der førte til en 10% udvanding af eksisterende investorer. Pt. er markedet er negativt og virksomheden har været alt for dyr. Derfor falder Kahoot aktien, og der er ikke lige udsigt til at den skulle stoppe med at falde lige her og nu.

Kan Kahoot blive en god investering i 2022?

Kahoot aktien er højt prisfastsat på P/E og P/S og der eksisterer andre og bedre virksomheder indenfor software, der har et større potentiale.


Så set ud fra grafen og den nuværende sure stemning i markedet, så kan det godt være, at du skal vente lidt med at købe Kahoot aktier.


I stedet for at spilde pengene, så tag et kig på vores artikel om Gravity aktien, den har lagt stærkere nøgletal og et større potentiale for vækst i fremtiden.


Dermed ikke sagt, at Kahoot A/S ikke kan blive en god investering i fremtiden, men jeg tror ikke, at den bliver en af de bedste investeringer, som du kan lave i 2022. 


Men på kort sigt, kan der nemt ske en hurtig stigning i aktien på 30-40%, som vi har set tidligere omkring overraskelser på regnskaber.


Så hvis du er interesseret i en aktien, som hurtigt kan svinge, så er Kahoot aktien måske det rigtige valg for dig. TradeDesks aktieanbefaling for Kahoot aktien ændrer sig dag for dag og følger pris bevægelserne i markedet.


Hvis du er interesseret i at holde skarpt øje med Kahoot aktien og flere hundrede af andre aktier med højt potentiale i 2022, så kan du se alle de aktier som TradeDesk dækker her


Da jeg skrev artiklen her, så afventer TradeDesk systemet, en vending i Kahoot aktien, inden handelssystemet vælger at købe Kahoot aktien igen.

Her kan du se den nyeste anbefaling fra TradeDesk system for Kahoot aktien.

(screenshot fra TradeDesk – candlestick diagram)


Først ved en stigning over 48 NOK vil TradeDesk købe Kahoot aktien.

Dette er jo i sig selv, ret fornuftigt, da ingen gider at have faldende aktier i sin portefølje og det kan aktie handelssystemet hjælpe dig med. 


Stemning i markedet ændrer sig løbende, men TradeDesk overvåger dagligt Kahoot aktien, med købs og salgssignaler og er klar til at købe Kahoot, så snart at trenden vender og aktien igen viser en opadgående tendens. 


I så fald giver TradeDesk os besked på email.

Du kan prøve TradeDesk helt gratis i 14 dage (her) og se alle vores aktieanalyser med konkrete købs og salgsanbefalinger + historisk performance. Derved vil du aldrig misse en god handel i fremtiden og altid være ude i tide, inden det går helt galt.Kilder brugt i denne artikel:
https://kahoot.com/

https://kahoot.com/investor/announcements/kahoot-asa-new-share-capital-registered-december-2021-2/

https://app.stockopedia.com/share-prices/kahoot-asa-OSL:KAHOT

https://tradedesk.dk/member/stock/kahot.ol/analysis

https://www.youtube.com/embed/7XzfWHdDS9Q