Uge 26: Novo Nordisk nedskriver, Zealand Pharma flyver og Bavarian kommer med gode nyheder.

Vi ser på 3 aktienyheder, som specielt var interessant for danske investorer nemlig nyheder fra Novo Nordisk, Zealand Pharma og Bavarian Nordic. Både Zealand Pharma og Novo Nordisk aktierne har været fantastiske investeringer i år. Lidt mere blandet er det med Bavarian Nordic, hvor aktien ikke helt er kommet i gang i år.

Vi starter med den dårlige og slutter med 2 gode.

📉 Novo Nordisk tager milliardnedskrivning – Men Søren fra Sydbank er ligeglad. Novo aktien er stadig god.

Novo Nordisk, en af Danmarks største medicinalvirksomheder, har meddelt en nedskrivning på 5,7 mia. kr. Dette er resultatet af, at deres lægemiddelkandidat ocedurenone, der var tiltænkt behandling af forhøjet blodtryk og leversygdom, ikke levede op til forventningerne i testfasen. Nyheden medførte et fald i Novo Nordisk-aktien på mere end 2% på C25-indekset.

Sydbanks aktieanalytiker, Søren Løntoft Hansen, bemærker, at selvom nedskrivningen er betydelig, udgør den kun en lille del af Novo Nordisks samlede markedsværdi. Han understreger, at virksomhedens stærke balance ikke vil blive væsentligt påvirket af nedskrivningen, og Sydbank fastholder deres køb-anbefaling på Novo Nordisk aktien.

Analyse
Novo Nordisks nedskrivning kan ses som en påmindelse om de risici, der er forbundet med at drive en virksomhed inden for medicinalindustrien. Innovation er hjørnestenen i Novo Nordisks forretningsmodel, og det er uundgåeligt, at nogle forskningsprojekter ikke vil resultere i succesfulde produkter. Søren Løntoft Hansen påpeger dog, at Novo Nordisk har formået at skalere produktionen af deres GLP-1-midler og fedmemedicin, hvilket lover godt for fremtiden.

Sydbank vurderer, at Novo Nordisk i første halvdel af 2024 vil kunne indfri den øvre ende af deres omsætningsprognose på 19-27% og indtjeningsprognose på 22-30%. Der er derfor potentiale for en opjustering af prognoserne senere på året, muligvis i forbindelse med halvårsregnskabet i august.

Betydning for investorerne
For investorerne betyder denne nedskrivning, at der er behov for opmærksomhed på risikofaktorerne ved investering i medicinalaktier. Trods den aktuelle udfordring med ocedurenone-projektet, forbliver Novo Nordisks langsigtede udsigter positive. Investorer bør overveje at fastholde deres positioner eller potentielt øge deres beholdning, hvis aktiekursen i Novo aktier falder yderligere, da Sydbank ser positivt på virksomhedens fremtidige vækstmuligheder.

“Vi anser meddelelsen som et vidnesbyrd om, at selvom Novo Nordisk har en god og kraftig rustning, er selskabet ikke usårlig.”– Søren Løntoft Hansen, Sydbank.

Kilde: Euroinvestor

💹 Zealand Pharma Aktien: Stigning på 140% og potentiale for mere!!!?

Hvad laver virksomheden?
Zealand Pharma er en bioteknologisk virksomhed, der fokuserer på udviklingen af peptidbaserede lægemidler. De arbejder med behandlinger for fedme og sjældne sygdomme og har en bred portefølje af forskningsprojekter.

Zealand Pharma-aktien er steget med over 140% siden begyndelsen af året. Jefferies, en international investeringsbank, har for nylig hævet kursmålet for Zealand Pharma-aktien til 1.100 kr. fra tidligere 790 kr. Dette kursmål indikerer en potentiel stigning på over 26% fra den nuværende aktiekurs på 869,5 kr. Jefferies fastholder også deres køb-anbefaling på aktien.

Analyse
Den markante stigning i Zealand Pharmas aktiekurs afspejler markedets tillid til virksomhedens fremtidige vækstmuligheder. Selskabet har udnyttet sin høje aktiekurs til at rejse 7 mia. kr. gennem salg af aktier til institutionelle investorer. Dette kapitalindskud vil styrke Zealand Pharmas finansielle fundament og understøtte yderligere udvikling af deres lægemidler. Zealand pharma har været på momentumlisten hos TradeDesk længe, så husk at logge på TradeDesken og følge med.

Investorer bør være opmærksomme på den fortsatte udvikling i Zealand Pharmas forskningsprojekter, især inden for fedmebehandlinger, hvor markedet forventer betydelige gennembrud. Men også huske på at aktien er steget meget.

Betydning for investorerne
Med Jefferies’ forhøjede kursmål og fortsatte køb-anbefaling kan investorer forvente yderligere kursstigninger. Zealand Pharmas solide finansielle position og lovende forskningspipeline gør aktien attraktiv for både kort- og langsigtede investeringer. Investorer bør dog være opmærksomme på de risici, der er forbundet med bioteknologiske forskningsprojekter, hvor udfaldet kan være usikkert.

Kilde: Medwatch

💉 Bavarian Nordic indsender ansøgning for chikungunya-vaccine og aktien stiger.

Bavarian Nordic har indsendt en ansøgning til Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) for godkendelse af deres chikungunya-vaccine til personer fra 12 år og opefter. Ansøgningen har fået en fremskyndet vurdering, hvilket betyder, at en godkendelse kan være på plads i første halvår af 2025.

Ansøgningen er baseret på resultater fra to fase 3-forsøg med over 3.600 deltagere, hvor vaccinen viste sig at være meget effektiv og veltolereret. Bavarian Nordic har allerede set en positiv kursreaktion på aktiemarkedet med en stigning på næsten 8%.

Analyse
Den fremskyndede vurdering fra EMA understreger vigtigheden af Bavarian Nordics chikungunya-vaccine i bekæmpelsen af denne myggebårne sygdom. De positive fase 3-resultater, der viser høje niveauer af chikungunya-neutraliserende antistoffer og milde bivirkninger, positionerer vaccinen godt til at opnå markedsføringstilladelse.

Bavarian Nordics fremskridt inden for udvikling af vacciner mod smitsomme sygdomme er en vigtig vækstdriver for virksomheden og kan potentielt åbne nye markeder og øge deres indtægter betydeligt. Rent teknisk, så skal aktien lidt længere op for at bryde den sidevejsbevægelse som den har lagt i længe.

Betydning for investorerne
En godkendelse af chikungunya-vaccinen vil være en betydelig milepæl for Bavarian Nordic og kan føre til en yderligere kursstigning. Investorer bør følge godkendelsesprocessen nøje og overveje at positionere sig for potentielle gevinster. De stærke kliniske resultater og den fremskyndede vurdering indikerer, at Bavarian Nordic er på rette vej mod at udvide deres vaccineportefølje. Aktien ligger pt ved modstand og skal højere op for at gå ind i en optrend. Bavarian Nordic har ikke været en god aktie endnu i 2024.

“Chikungunya udgør ligesom andre myggebårne infektionssygdomme en stigende folkesundhedstrussel på grund af faktorer som klimaforandringer.” -Paul Chaplin, CEO, Bavarian Nordic.

Kilde: Euroinvestor.

📈 Den korte opdatering af danske aktier med kursmål og anbefalinger 📊


Positive Aktienyheder:

💉 ALK-Abelló: Har hævet forventningerne til 2024 med en omsætningsvækst på 12-15% og forbedret EBIT-margin på 18-20%. Dette er drevet af stærkt momentum i tabletsalget og bedre prisudvikling i Europa. SEB har hævet kursmålet til 170 kr. fra 160 kr., med en fortsat “køb”-anbefaling.

🔌 NKT: Kursmål hævet til 700 kr. fra 670 kr. af Carnegie, med en opgraderet anbefaling til “køb”. Har desuden annonceret købet af den portugisiske kabelproducent Solidal.

💊 Zealand Pharma: Kursmål hævet til 1100 kr. fra 790 kr. af Jefferies efter positive studiedata og kapitalforhøjelse. Anbefalingen er fortsat “køb”.

🚢 Torm: Bliver indlemmet i C25-indekset, hvilket har medført en stigning på aktiekursen.

🚪 ISS: Har genvundet en kontrakt med Panum i København til en værdi af 70 mio. kr. Kontrakten gælder frem til 1. august 2027 med mulighed for yderligere tre års forlængelse.

📉 Danske Bank: HSBC har hævet kursmålet til 257 kr. fra 231 kr. med en fortsat “køb”-anbefaling.

🔊 Bang & Olufsen: UBS er blevet storaktionær med 5,01% af aktiekapitalen og stemmerettighederne i selskabet.

🔬 Genmab: Har modtaget FDA-godkendelse for Epkinly til behandling af tilbagevendende follikulær lymfom som tredjelinjebehandling. Har også modtaget en positiv anbefaling fra en komité under EMA for kræftmidlet Tepkinly.

💡 Ørsted: Har modtaget den sidste godkendelse for deres havvindmølleprojekt Sunrise Wind i New York og fået en købsanbefaling fra Arctic Securities med et kursmål på 460 kr.

💼 Better Collective: Har igangsat et aktietilbagekøbsprogram på op til 20 mio. euro, som løber frem til 5. september 2024.

📉 Amazon: Oplever solide stigninger, især drevet af optimisme omkring kunstig intelligens og investeringer i elbilproducenten Rivian.

Negative Nyheder:

💉 Novo Nordisk: Opfordres til kun at udskrive medicin til godkendte patientgrupper for at undgå medicinmangel, hvilket har påvirket aktien negativt. Desuden har Novo Nordisk meddelt en nedskrivning på 5,7 mia. kr. som følge af, at lægemiddelkandidaten ocedurenone ikke levede op til forventningerne i testfasen, hvilket medførte et fald i aktien på mere end 2%.

🎨 Flügger: Offentliggjorde deres årsregnskab for 2023/24 med en omsætning på 2208 mio. kr. og et primært driftsresultat på 68 mio. kr., hvilket ikke levede op til markedets forventninger.

🍺 Harboes Bryggeri: Præsenterede deres årsregnskab med forventninger om et EBITDA på 155-165 mio. kr. og et overskud før skat på 65-75 mio. kr., som ikke mødte analytikernes forventninger.

⚓ A.P. Møller – Mærsk B: Trods en “køb”-anbefaling fra Stifel, blev kursmålet sænket betydeligt til 12.500 kr.

📉 Micron Technology: Skuffede markedet trods bedre end ventede kvartalsresultater, hvilket resulterede i et kursfald på 7,1%.

Neutrale eller Blandede Nyheder:

⚙️ FLSmidth: Har indgået en hensigtserklæring om samarbejde med Tadsjikistans industri- og teknologiministerium inden for minesektoren.

📉 Trifork: Har overtaget 77,8% af SAP-konsulenten Sapere Group ApS, hvilket forventes at øge indtjeningen per aktie det første år efter sammenlægningen.

Rigtig god sommer.
De bedste aktiehilsner fra
Troels