Rheinmetall aktien – Årets forsvarsaktie?

Rheinmetal

l aktien er en lysende stjerne inden for den globale forsvarsindustri, der fortsætter med at imponere investorer i både 2023 og 2024. Aktien har været en fantastisk investering i 2024 og prognoserne for fremtiden er høje.

I denne artikel ser vi på virksomheden, deres finansielle resultater, kursmål og anbefalinger for Rheinmetall aktien og prognoser for fremtiden. Først ser vi på aktiekursens udvikling.

Rheinmetalls aktiekurs er eksploderet i 2024

Rheinmetall aktien har været en af vores top performers i TradeDesk med en MEGET høj momentum score i TradeDesk.

Og har belønnet deres aktionærer med en stigning på HELE 74% i 2024. Vanvittigt, det er noget af en stigning der vil noget. Men den kommer selvfølgelig ikke ud af det blå. Salget er nemlig steget voldsomt.

Kæmpe salg hos Rheinmetall

Denne tyske forsvarsgigant lukkede tredje kvartal af regnskabsåret 2023 med fortsat salgsvækst og markant højer

Rheinmetall rapporterede en dobbeltcifret salgsvækst takket være det dynamiske marked og høj efterspørgsel inden for militærforretning. Denne imponerende vækst var på €529 millioner eller 13% år-til-år til €4,618 milliarder i de første tre kvartaler af 2023.

En del af denne vækst kan tilskrives integrationen af det senest opkøbte selskab i Spanien, munitionsproducenten Expal Systems.

Det operationelle resultat steg til €387 millioner, op med €56 millioner eller 17% fra foregående år, hvilket betydeligt overgik markedets forventninger.

Denne forbedring i det operationelle resultat kan primært tilskrives den dynamiske præstation på markedet for sikkerhedsteknologi, som førte til marginforbedringer.

Rheinmetalls Engagement i Ukraine

CEO Armin Papperger understregede Rheinmetalls afgørende rolle i at opfylde den dramatisk øgede efterspørgsel efter militært udstyr.

Især har selskabets bidrag til at sikre Ukraines forsvarsevne i samarbejde med den tyske regering vakt opmærksomhed.

Dette joint venture, der oprindeligt vil fokusere på servicering og vedligeholdelse, før det begynder at producere og udvikle militære køretøjer.

I dette blogindlæg vil vi dykke ned i de forskellige segmenter, Rheinmetall opererer i.

Billede af Rheinmetalls Skyranger 30 som bruges af det Danske Forsvar

Rheinmetalls forretningsområrder

Vehicle Systems: Den pansrede rygrad

Rheinmetall AG’s Vehicle Systems-segment tilbyder et bredt udvalg af kamp-, støtte-, logistik- og specialkøretøjer. Dette inkluderer pansrede bæltekøretøjer, CBRN-beskyttelsessystemer, tårnsystemer samt hjulkøretøjer til logistik og taktiske formål. Disse systemer er afgørende for moderne militære operationer og nødhjælpsmissioner, hvilket understreger Rheinmetalls rolle som en nøglespiller inden for forsvarsindustrien.

Weapon and Ammunition: Præcision og beskyttelse

I segmentet for Weapon and Ammunition leverer Rheinmetall trusselsorienterede, effektive og præcise ildkraft- og beskyttelsesløsninger. Dette omfatter våben og ammunition i store og mellemstore kalibre, våbenstationer, beskyttelsessystemer samt drivmidler og krudt. Med fokus på innovation sikrer Rheinmetall, at militære styrker er udstyret med de nyeste teknologier til at håndtere moderne trusler.

Electronic Solutions: Fremtidens krigsførelse

Gennem Electronic Solutions-segment tilbyder Rheinmetall en kæde af netværkssystemer, sensorer, netværksplatforme og beskyttelsesløsninger mod cybertrusler og trænings- samt simuleringsløsninger.

Disse teknologier er essentielle for at sikre overlegenhed i informations- og cyberspace, hvilket er kritisk for moderne militære operationer.

Sensors and Actuators: Innovation i hverdagen

Segmentet for Sensors and Actuators byder på en omfattende portefølje af produkter, der spænder fra udstødningsgasrecirkulationssystemer til aktuatorer og ventilløsninger. Disse teknologier finder anvendelse i både personbiler, erhvervskøretøjer og industriel brug, hvilket vidner om Rheinmetalls alsidighed og innovationskraft.

Materials and Trade: Grundlaget for innovation

I Materials and Trade-segmentet fokuserer Rheinmetall på udviklingen af systemkomponenter til basale motorer samt eftermarkedsvirksomheder. Dette inkluderer motorblokke, strukturkomponenter, lejer og meget mere. Segmentet viser Rheinmetalls engagement i at støtte hele produktlivscyklussen, fra design og fremstilling til vedligeholdelse og erstatningsdele.

Økonomiske resultater for 2023

Det går fremad med økonomien i Rheinmetall fra 2020 til 2023.

This image has an empty alt attribute; its file name is image.png


Rheinmetall AG har offentliggjort deres årsrapport for 2023, som viser imponerende vækst og en positiv fremtidsudsigelse.

  • Salg og Indtjening: Virksomhedens konsoliderede salg steg med 12% til €7,176 millioner, og driftsresultatet (EBIT) før købsprisallokeringer nåede €968 millioner. Dette resulterede i en ny rekord for driftsresultatet på €918 millioner, en stigning på 19% fra det foregående år. Dette afspejler en forbedret driftsmargin på 12.8%, op fra 12% året før.
  • Ordrebeholdning: Rheinmetall oplevede en markant vækst i deres ordrebeholdning, der nåede et rekordhøjt niveau på €38,3 milliarder, en stigning på 44% fra året før.
  • Udbytte: Virksomheden foreslår et udbytte på €5.70 per aktie for 2023, en stigning fra €4.30 per aktie året før.
  • Udsigter for 2024: Rheinmetall forventer betydelig vækst i salg og indtjening for det kommende år med et konsolideret salg, der forventes at stige til omkring €10 milliarder og en driftsmargin, der forventes at ligge mellem 14% og 15%.
  • Forsvarssektoren: Virksomheden drager fordel af den nuværende opsving i forsvarssektoren, med øget kundetilgang som følge af den ændrede sikkerhedssituation i Europa.
  • Rheinmetall har sikret sig store ordrer inden for ammunition, kampkøretøjer og luftforsvar, og spiller en vigtig rolle som partner for Ukraine ved levering af et bredt udvalg af forsvarsprodukter.
  • Investeringer og Vækst: I lyset af den sikkerhedspolitiske situation forventer Rheinmetall fortsat stærk salgs- og indtjeningsvækst for 2024. Virksomheden investerer massivt, bygger nye fabrikker og øger betydeligt sit personale for at opfylde disse forventninger.

Rapporten fremhæver Rheinmetalls evne til at levere innovative og teknologisk avancerede forsvarsløsninger, hvilket er understøttet af rekordhøje indtjeninger og en stærk ordrebeholdning. Denne positive udvikling placerer virksomheden i en stærk position til fortsat vækst og rentabilitet i de kommende år.

Aktien er et godt valg for investoren der tror på at fremtiden vil bringe flere konflikter og at Rheinmetalls aktiekurs ikke er løbet fra virkeligheden på den korte bane efter mange gode nyheder.

Nyhed fra d.14 marts 2024 fra investing.com

🛡️ Rheinmetall sætter nye mål efter rekordår

I lyset af den fortsatte konflikt i Ukraine forventer Rheinmetall at nå over 10 milliarder euro i salg for første gang i 2024, hvilket markerer et betydeligt spring i virksomhedens finansielle forventninger. Dette skyldes en markant stigning i forsvarsudgifterne blandt NATO-landene, drevet af behovet for at støtte Ukraine og forny egne arsenaler. Med en forventet driftsmargin på 14-15%, op fra 12,8% i 2023, står Rheinmetall over for en lovende fremtid. Aktiekursen er også steget betragteligt, hvilket har firedoblet virksomhedens markedsværdi over de sidste to år. Udover den økonomiske succes er Rheinmetall i betragtning til at udvikle en efterfølger til det amerikanske Bradley kampkøretøj, hvilket kunne resultere i en kontrakt værd op til $45 milliarder.

Denne forventede vækst understreger en ny æra inden for sikkerhedspolitik, som kan have langvarige virkninger for forsvarsindustrien og investorer. Rheinmetalls fokus på innovation og udvidelse af deres produktportefølje, især i lyset af den aktuelle geopolitiske situation, positionerer virksomheden som en central spiller på globalt plan.

Deres deltagelse i udviklingen af en efterfølger til Bradley kampkøretøjet illustrerer deres teknologiske kapabiliteter og deres strategiske betydning for det amerikanske forsvar.

Betydning for investorerne

For investorer repræsenterer Rheinmetalls rekordforventninger og strategiske positionering en attraktiv mulighed, især med tanke på de langsigtede fordele, som forsvarssektoren kan tilbyde i det nuværende sikkerhedspolitiske klima.

Den forventede omsætningsvækst og udvidelsen af ordrebogen, som nu er på et rekordhøjt niveau, peger på en robust efterspørgsel efter virksomhedens produkter og teknologier.

Citat: “En ny æra inden for sikkerhedspolitik er begyndt,” – Armin Papperger, CEO, Rheinmetall.

Kilde: https://www.investing.com/news/stock-market-news/rheinmetall-hails-new-decade-as-defence-spending-drives-up-sales-3337287

Kursmål og anbefalinger for Rheinmetall aktien fra større finanshuse og banker

  • JPMORGAN klassificerer RHEINMETALL AG som ‘Overvægt’ med et kursmål på 600
  • DZ BANK klassificerer RHEINMETALL AG som ‘Køb’
  • 15.03. DEUTSCHE BANK RESEARCH klassificerer RHEINMETALL AG som ‘Køb’ med et kursmål på 450
  • 15.03. WARBURG RESEARCH klassificerer RHEINMETALL AG som ‘Hold’ med et kursmål på 452
  • 14.03. UBS klassificerer RHEINMETALL AG som ‘Neutral’ med et kursmål på 451
  • 14.03. BARCLAYS klassificerer RHEINMETALL AG som ‘Overvægt’ med et kursmål på 420
  • 14.03. GOLDMAN SACHS klassificerer RHEINMETALL AG som ‘Køb’ med et kursmål på 381
  • 14.03. UBS klassificerer RHEINMETALL AG som ‘Neutral’ med et kursmål på 410
  • 14.03. BERENBERG klassificerer RHEINMETALL AG som ‘Køb’ med et kursmål på 425
  • 01.03. BARCLAYS klassificerer RHEINMETALL AG som ‘Overvægt’ med et kursmål på 420
  • 19.02. UBS klassificerer RHEINMETALL AG som ‘Neutral’ med et kursmål på 410
  • 15.02. DEUTSCHE BANK RESEARCH klassificerer RHEINMETALL AG som ‘Køb’ med et kursmål på 410
  • 15.02. BERENBERG klassificerer RHEINMETALL AG som ‘Køb’ med et kursmål på 425
  • 14.02. JPMORGAN klassificerer RHEINMETALL AG som ‘Overvægt’ med et kursmål på 455
  • 02.02. DZ BANK klassificerer RHEINMETALL AG som ‘Køb’ med et kursmål på 376
  • 02.01. JPMORGAN klassificerer RHEINMETALL AG som ‘Overvægt’ med et kursmål på 420

Kilde: https://www.finanznachrichten.de/aktien-analysen/rheinmetall-ag.htm

Prognose for Rheinmetall aktien og aktiekursen i 2024, 2025 og 2026

Rheinmetall-aktiens prognose peger på en markant positiv udvikling i de kommende år, med forventninger om betydelige kursstigninger. Fra marts 2024 til december 2026 forudses en kontinuerlig opadgående trend med væsentlige månedlige stigninger.

I marts 2024 starter aktien ved en pris på 429 euro og forventes at stige med 27,7%, hvilket bringer den op til 548 euro ved månedens ende.

Dette sætter tonen for resten af året, hvor prognosen viser en konstant vækst.

Fra april til december 2024 forventes kursen at stige fra 575 euro til 748 euro, hvilket repræsenterer en vækst på op til 74,4% i forhold til starten af året.

Prognose for Rheinmetals aktiekurs.

Ved indgangen til 2025 fortsætter optimismen med forventede kursstigninger, der starter ved 768 euro i januar og potentielt når op til 1051 euro i november, svarende til en forbløffende årlig stigning på op til 145% sammenlignet med begyndelsen af 2024.

December 2025 forudses dog en let korrektion, hvor kursen justeres til 998 euro, stadigvæk en markant stigning på 133% over to år.

For 2026 forventes en stabilisering med en let afmatning i vækstraten. I januar forventes en mindre tilbagegang til 948 euro, og resten af kvartalet viser en mild optrend med en afsluttende kurs på 973 euro i marts, hvilket indikerer en stadig sund, men mere moderat vækst på 127% over tre år.

Prognose:

MånedLaveste-højesteEndeI alt,%
2024
marts402-57554827,7 %
April536-65557534,0 %
Kan574-63460440,8 %
juni602-66663447,8 %
juli614-67864650,6 %
august625-69165853,4 %
september656-72669161,1 %
oktober665-73570063,2 %
november682-75471867,4 %
december711-78574874,4 %
2025
januar730-80676879,0 %
februar732-80977079,5 %
marts759-83979986,2 %
April797-88183995,6 %
Kan803-88784597,0 %
juni810-89685398,8 %
juli851-941896109 %
august894-988941119 %
september910-1006958123 %
oktober951-10511001133 %
november998-11041051145 %
december948-1051998133 %
2026
januar901-998948121 %
februar899-993946121 %
marts924-1022973127 %
Kilde: https://kursprognose.com/rhm-aktie

Samlet set afspejler denne prognose en meget optimistisk udsigt for Rheinmetall aktien, drevet af forventninger om fortsat stærk efterspørgsel inden for forsvarssektoren og virksomhedens strategiske position.

For investorer kan denne prognose signalere en potentiel attraktiv langsigtede investeringsmulighed, selvom det er vigtigt at tage højde for markedsvolatilitet og eksterne økonomiske faktorer, der kan påvirke aktiemarkedet generelt. Prognoser har normalt også en STOR usikkerhed, men lige nu ser det ud som om at Rheinmetall aktien er en stor vinder.

Hvorfor falder Rheinmetall aktien?

Værdiansættelse af Rheinmetall er blevet angrebet af Goldmann Sachs og det har sendt chokbølger ud i markedet her først i April 2024.

Når en ledende finansiel spiller, som Goldmann Sachs angriber værdiansættelse af en virksomhed, som allerede er steget over 100% på kort tid, så kan det nemt sætte gang i en korrektion.

Det er noget, som man ser ofte i markedet, når en aktie er steget voldsomt, så kommer værdi ansættelsen pludseligt under pres og aktien er nu blevet “for dyr”.

Rheinmetall-aktien har nydt godt af en periode med høj efterspørgsel, drevet af øget fokus på forsvar og sikkerhed i Europa.

Der er dog, efter en nylig vurdering fra Goldman Sachs opstået bekymring omkring værdiansættelsen af våbenaktier generelt, herunder Rheinmetall og Saab. Storbanken antyder, at der er mere downside end upside risiko for disse forsvarsaktier frem mod 2025, hvilket har resulteret i et markant fald i aktiekurserne.

Sjovt nok, så bliver det ofte sådan at markedet følger disse nyheder.

Investering i Rheinmetall-aktien og Saab-aktien kræver nu en omhyggelig overvejelse af de risici, som Goldman Sachs’ analyse fremhæver.

Mens historiske høje multipler kan indikere en overvurdering, er det vigtigt for potentielle investorer at overveje den langsigtede potentiale og stabilitet i forsvarssektoren og om disse multipler kan ind hente kursen.

Det geopolitiske landskab er konstant i forandring, og virksomheder som Rheinmetall og Saab spiller en kritisk rolle i at opretholde national og international sikkerhed, men spørgsmålet er nu om værdiansættelsen er løbet fra virkeligheden.

Det skaber usikkerhed og kan få aktien til at falde, som vi ser nu.
Rheinmetall handler pt. til en P/E over 46 og har været overkøbt længe med en RSI værdi over 85.

One thought on “Rheinmetall aktien – Årets forsvarsaktie?

Comments are closed.