Gubra aktien – eksplosiv stigning fanget af TradeDesk

Vi ser på Gubra aktien, som er steget med 169% på kun 6 måneder og hele 59% i den seneste måned. Aktien har været en ren raket og en drøm for de investorer, som er med i denne rejse. Vi fangede aktien i TradeDesk systemet, da den scorede ekstremt højt på vores momentum liste for flere måneder siden og bruger momentum (altså relativ stigning i forhold til andre aktier til at de hvad der rør sig i markedet)

Gubra aktien (GUBRA) er steget eksplosivt på meget kort tid og er både overkøbt og hypet fra millionær klubben derfor kan det være for sent at gå ind nu.

Kursudvikling for Gubra aktien

Her kan du se virksomhedens stigning på billedet fra nordnet.dk

Gubra aktiens kursudvikling set i nordnet

Screenshot nordnet.dk

TradeDesk analyse af Gubra aktien

Screenshot fra TradeDesk. Aktien gik først i køb i Januar 2024.
Men hvad ligger til grund for denne stigning i Gubra aktien?
Lad os se på deres forretningsmodel.

Gubras forretningsmodel

Gubra A/S’s forretningsmodel er unikt positioneret i krydsfeltet mellem kontraktbaseret forskning og partnerskaber inden for lægemiddeludvikling.

På den ene side leverer deres Contract Research Organization (CRO) tjenester specialiserede, prækliniske forsøgsfaciliteter og ekspertise til farmaceutiske virksomheder. Dette sikrer en stabil indtægtskilde og fremmer samtidig forskning i behandling af komplekse sygdomme.

På den anden side faciliterer Gubra innovative Discovery & Partnerships, hvor de udvikler og licencierer peptidbaserede lægemidler gennem strategiske alliancer. Disse partnerskaber, som med Hemab, udvider Gubras forskningsområde og potentiale for indtægtsdeling, og demonstrerer en forretningsmodel, der balancerer mellem umiddelbar indtjeningskraft og langsigtet værdiskabelse gennem banebrydende medicinsk forskning.

Gubra har 3 forretningsområder:

Forsknings- og Udviklingskraftcenteret

Gubra A/S skinner inden for bioteknologi, takket være deres banebrydende arbejde i forskning og udvikling (F&U). Fokusområdet er primært stofskifte- og fibrotiske sygdomme, hvor Gubra udvikler innovative lægemidler. Deres dygtighed i at navigere i de tidlige stadier af lægemiddeludviklingen er uovertruffen. Et samarbejde med Hemab fremhæver Gubras alsidighed, idet de udforsker nye terapeutiske områder uden for deres sædvanlige fokus. Dette forretningsområde er hjørnestenen i Gubras mission, hvor de konstant søger at udvide grænserne for videnskab til gavn for patienter over hele verden.

CRO Services: Vækstmotor og Innovationskatalysator

Gubras CRO (Contract Research Organization) services udgør en vital del af deres forretningsmodel. Dette segment har oplevet en imponerende vækst, især inden for sygdomme relateret til leveren, fedme og nyrer. En stigning på 44% i organisk omsætning indikerer en stærk efterspørgsel efter Gubras prækliniske modelportefølje. Det viser deres evne til at tiltrække både store farmaceutiske virksomheder og biotek-startups. Gubras CRO-tjenester er ikke blot en indtægtskilde; de fungerer også som en katalysator for innovation, der understøtter udviklingen af næste generations behandlinger.

Discovery & Partnerships: Fremtidens Medicin i Horisonten

Discovery & Partnerships segmentet er

Gubras spejder ind i fremtiden. Her anvender virksomheden sin streaMLine platform til at udvikle peptidbaserede lægemidler, et område med enormt potentiale. I 2023 har platformen udvidet til at inkludere mere komplekse peptidstrukturer, hvilket åbner op for nye lægemiddelklasser og sygdomsområder. Samarbejdet med Hemab om behandling af blødningsforstyrrelser er et eksempel på, hvordan Gubra kan anvende sin ekspertise på tværs af forskellige domæner.

Dette forretningsområde er afgørende for Gubras langsigtede succes, idet det lover nye behandlinger og potentielle indtægtsstrømme gennem partnerskaber og royaltyaftaler.

Gubras aktiens nøgletal: En meget høj værdsættelse efter stor stigning.

Nøgletal som P/E, P/B, P/S for Gubra aktien
Gubras nøgletal viser en høj værdiansættelse – der kan blive et problem, hvis ikke væksten er høj.

Nøgletal for Gubra aktien de seneste 5 år

Gubras finansielle nøgletal indikerer udfordringer, typiske for en biotek-virksomhed i en tidlig udviklingsfase:

  • P/E på -97,24: Dette afspejler, at Gubra i øjeblikket opererer med underskud, hvilket er forventet for virksomheder, der investerer tungt i forskning og udvikling.
  • P/B-værdien på 9,61: Dette betyder, at aktiemarkedet værdsætter virksomheden meget højere end dens bogførte nettoaktiver. Det kan tyde på en forventning om, at Gubras forskning vil bære frugt på længere sigt.
  • P/S-ratio på 22,49 viser en høj pris i forhold til salg: Investorer betaler meget for hver krone Gubra tjener i salg, hvilket ofte ses i virksomheder, hvor der er forventninger om vækst.
  • Udbytte per aktie er 0,00 DKK: Gubra udbetaler ikke udbytte. Dette er almindeligt for virksomheder, der geninvesterer alle tilgængelige ressourcer i at vokse og udvikle virksomheden.
  • EPS (indtjening per aktie) er -2,90 DKK: Dette viser, at virksomheden har haft et nettotab i den seneste rapporteringsperiode, hvilket spejler de høje omkostninger til forskning og udvikling.
  • Direkte afkast er 0,00%: Aktionærer modtager ikke øjeblikkelig indkomst gennem udbytte, hvilket indikerer, at alle midler bliver i virksomheden for fremtidig vækst.

Disse nøgletal underbygger, at Gubra befinder sig i en fase, hvor der investeres i at udvikle nye produkter og teknologier.

Selvom de nuværende finansielle resultater synes udfordrende, er det vigtigt at forstå, at sådanne investeringer er nødvendige for at opnå langsigtede gevinster.

Kursmål for Gubra Aktien

De var ikke muligt for os, at finde et aktuelt kursmål for Gubra aktien, da den ikke dækkes af nogle af de store finanshuse. Virksomheden er ikke stor nok endnu, til at den er interessant. Vi opdaterer selvfølgelig her, så snart der er et finanshus, som vil komme med et 12 mdrs. mål på aktien, indtil da må du vurdere aktien ud fra dens kursudvikling.

Var Q3 en gamechanger for Gubra aktien?

Gubra A/S har meldt ud om stærke resultater i 3. kvartal af 2023.
De oplevede en organisk vækst på 44% i deres CRO-forretning, hvilket førte til en justeret EBIT-margin på 31%. På grund af denne vækst har de opjusteret forventningerne til 2023, hvor de nu forventer en organisk vækst på 25-28% og en justeret EBIT-margin på 26-28%.

Henrik Blou, CEO, fremhævede væksten på tværs af flere sygdomskategorier og særligt i USA, hvor åbningen af et nyt kontor i Boston markerer et strategisk skridt. Desuden indgik Gubra et partnerskab med Hemab for at udvikle peptidmodulatorer til behandling af blødningsforstyrrelser, hvilket udvider deres fokus ud over metaboliske sygdomme.

Virksomheden gør også fremskridt med sit anti-fedme aktiv, Amylin, hvor en ansøgning om klinisk forsøg er godkendt af MHRA i Storbritannien, med forventning om at starte det første menneskeforsøg i 4. kvartal 2023. Trods afslutningen af et samarbejde med Bayer, ser Gubra potentiale i at rette projektet mod ‘sund vægttab’.

Finansielt har selskabet vist en stigning i indtægter og justeret EBIT på tværs af sine segmenter, med særlig vækst i CRO-segmentet, mens Discovery & Partnership-segmentet stod over for udfordringer. De finansielle udsigter for 2023 er justeret for at afspejle disse udviklinger, hvilket indikerer optimisme for fortsat vækst og innovation.

Læs selv mere om Gubra her i deres årsrapport.

https://cdn.prod.nntech.io/fundamentals-file-proxy/quartr/report/7872612f55e172d5e78db7edabbdaff4.pdf

Læs om Rheinmetall aktien – årets forsvars aktie her

https://tradedesk.dk/blog/rheinmetall-aktie-en-god-investering/