Green Hydrogen Systems Aktie – styrker og svagheder

I denne artikel ser vi på Green Hydrogen Systems aktien og om det er fornuftigt at investere i aktien. Green hydrogen systems er en lille risikabel virksomhed, som arbejder med fremstillingen af brint. Vi ser på virksomheden, så aktiens kursudvikling og til sidst styrker og svagheder for investering i Green hydrogen systems aktien.

Hvad laver Green Hydrogen Systems?

Green Hydrogen Systems A/S (GREENH.CO) er en dansk børsnoteret virksomhed, der har specialiseret sig i at udvikle elektrolyseanlæg, der kan producere grøn brint. Virksomheden blev grundlagt i 2007 og har hovedkontor i København. Green Hydrogen Systems mission er at bidrage til at bekæmpe klimaforandringer ved at udvikle og levere bæredygtige løsninger inden for produktion af grøn brint.

I slutningen af 2020 indviede virksomheden en ny kombineret produktions-, forsknings- og kontorføring i Kolding, Danmark. Denne moderne produktions- og testfacilitet er udstyret med udstyr og teknologi til at optimere produktionen og levere de højeste niveauer af kvalitet. Den 4.500 m2 store facilitet med en produktionskapacitet på 75 MW om året fuldender den første fase af virksomhedens ekspansionsplan. Green Hydrogen Systems er engageret i at spille en central rolle i den vigtige ændring af vores energilandskab og en grøn og bæredygtig fremtid .

Green Hydrogen Systems er en førende leverandør af standardiserede og modulære elektrolysører til produktion af grøn brint. Grøn brint spiller en rolle i den fortsatte ændring af vores energisystemer i retning af et netto-nul-emissionsamfund i 2050. Som et resultat heraf stiger efterspørgslen på grøn brint, hvilket kræver en betydelig opskalering af elektrolysekapaciteten.

Green Hydrogen Systems leverer elektrolyseanlæg, der kan producere grøn brint. Virksomhedens kunder er primært inden for energisektoren, hvor der er stigende efterspørgsel efter vedvarende energi. Green Hydrogen Systems’ elektrolyseanlæg er designet til at passe ind i den industrielle, kommercielle og offentlige sektor.

Her kan du se Green Hydrogen Systems egen præsentation fra deres Youtube kanal.

Hvordan har Green Hydrogen Systems’ aktiekurs udviklet sig?

Green hydrogen system aktien fangede alles interesse i 2023, da aktien steg fra 10 til 40 kr på kort tid og igen, da den steg over 200% i marts 2024.

Stigningen skyldes længerevarende fald i hele 2022 og en række af ordre i starten af 2023.
Der har også været en del hype omkring aktien, som nu ser ud til at aftage.

GHS aktiens graf.
Graf over Green Hydrogen Systems aktie udvikling

Siden da, har kursen været vigende indtil 2024, hvor GHS aktien igen steg massivt. Det er en nyhedsdrevet aktie, som med jævne mellemrum tager store stigninger.

Hvorfor steg Green Hydrogen Systems-aktien?

En betydelig nyhed har givet aktiekursen et løft: Danmark har annonceret en storstilet investering i et brintprojekt i Jylland. Dette initiativ, som nyder bred politisk støtte og regeringsbacking, planlægger at udnytte vindenergi til fremstilling af grøn brint. Projektet forventes at have en positiv indvirkning på den danske økonomi ved at skabe arbejdspladser og forstærke Europas energiforsyning.

Stor stigning i Green Hydrogen Systems aktien.

Med ambitioner om at forsyne 30 millioner husstande med strøm, positionerer Danmark sig som en førende aktør inden for produktionen af grønt brændstof. Ved at etablere et brintnetværk i Jylland, som skal opfylde

fem centrale krav, tager Danmark et essentielt skridt fremad. Dette netværk, der også er tænkt som en vital “brint-rygrad” til Nordtyskland, forpligter virksomheder til at aftage 1,4 GW kapacitet, hvilket sikrer projektets økonomiske levedygtighed.

Virksomheder som Green Hydrogen Systems, der specialiserer sig i grøn brint, møder herigennem nye muligheder. Projektet bidrager ikke kun til opbygningen af en grøn infrastruktur i Danmark, men også til fremme af grøn energi og brintindustrien på internationalt plan. Den direkte forbindelse til Tyskland, samt kravet om udelukkende at anvende grøn brint, vil yderligere styrke energisikkerheden i både Danmark og resten af Europa, hvilket skaber betydelige fordele for Green Hydrogen Systems.

Markedet for Green Hydrogen Systems og Grøn Brint

Elektrolyseanlæg til produktion af grøn brint er et marked, der er under hastig udvikling. Ifølge en rapport fra analysevirksomheden Allied Market Research forventes markedet at vokse med en årlig vækst på 24,6% fra 2020 til 2027. Den øgede efterspørgsel efter vedvarende energi og en stigende bekymring for klimaforandringer driver væksten i markedet. Konkurrenter på markedet inkluderer Bloom Energy, ITM Power og Siemens.

Styrker og svagheder ved investering i Green Hydrogen Systems aktien

Styrker:

  1. Patenteret teknologi: Green Hydrogen Systems har en patenteret teknologi, der er meget effektiv i produktionen af grøn brint. Teknologien bruger kun lidt energi og kræver kun vand og elektricitet som input.
  2. Erfarent ledelsesteam: Virksomheden har et erfarent og kompetent ledelsesteam, der har vist sig i stand til at eksekvere på sine strategiske mål.
  3. Stærk kapitalposition: Green Hydrogen Systems har en stærk kapitalposition og er ikke afhængig af ekstern finansiering for sin fortsatte drift.
  4. Stærkt samarbejde med partnere: Virksomheden har et stærkt samarbejde med partnere som Vestas og MHI Vestas, der kan hjælpe med at sikre succes i udvikling og implementering af dets teknologi.

Svagheder:

  1. Nyligt børsnoteret: Green Hydrogen Systems er en relativt ny børsnoteret virksomhed, og dens historiske finansielle resultater er begrænsede.
  2. Afhængig af enkeltprodukt: Virksomhedens nuværende forretningsmodel er afhængig af sin evne til at levere elektrolyseanlæg til produktion af grøn brint.
  3. Konkurrenter med større økonomiske ressourcer: Green Hydrogen Systems konkurrerer med større virksomheder som Siemens, der har betydelige økonomiske ressourcer til at investere i forskning og udvikling.
  4. Afhængig af politisk støtte: Virksomhedens vækst er afhængig af politisk støtte til investeringer i vedvarende energi.
  5. Tjener ikke penge endnu (flere emissioner kan være på vej)

Risici ved Green Hydrogen Systems og dets marked:

  • Konkurrence: Konkurrencen på markedet for elektrolyseanlæg til produktion af grøn brint er intens. Green Hydrogen Systems konkurrerer med store virksomheder, der har større ressourcer og større markedsandel.
  • Lovgivning: Politisk usikkerhed og ændringer i regulering og lovkrav kan påvirke efterspørgslen og væksten i markedet for grøn brint.
  • Teknologisk risiko: Teknologisk risiko er en konstant trussel, og Green Hydrogen Systems vil skulle fortsætte med at investere i forskning og udvikling for at forblive konkurrencedygtige.
  • Cyklisk marked: Efterspørgslen efter grøn brint kan påvirkes af ændringer i den økonomiske cyklus og globale økonomiske forhold.
  • Kunder og produkter

Green Hydrogen Systems Økonomiske resultater

Green Hydrogen Systems rapporterede en omsætning på DKK 23,9 mio. i 2020, sammenlignet med DKK 13,5 mio. i 2019, hvilket repræsenterer en stigning på 77%. Virksomheden rapporterede også en nettotab på DKK 89,6 mio. i 2020, sammenlignet med et nettotab på DKK 68,2 mio. i 2019. Virksomheden har ikke udbetalt udbytte til aktionærerne, da den stadig er i en tidlig vækstfase.

Green Hydrogen Systems’ nylige meddelelse (fra hjemmesiden) om ikke-reviderede nøgletal for 2022 og prognose for 2023 giver værdifulde indsigter i virksomhedens økonomiske præstationer og fremtidsudsigter. I 2022 leverede virksomheden A90-elektrolysermoduler til to kunder, hvilket førte til en omsætning på DKK 10 millioner, hvilket var i tråd med virksomhedens seneste prognose udstedt i august 2022. Fra tredje kvartal 2022 genoptog virksomheden salg af A90-elektrolyserne, hvilket har ført til en stigende salgspipeline og fire nye kundeordrer i fjerde kvartal 2022 og januar 2023.

For 2023 forventer virksomheden en omsætning i intervallet DKK 120 til 160 millioner og EBITDA i intervallet DKK -240 til -210 millioner. Desuden forventes der investeringer i intervallet DKK 270 til 300 millioner, som vil fokusere på produktionsskalaopbygning, prototyper til produktion af X-Series, testfaciliteter samt forskning og udvikling relateret til X-Series og talrige initiativer til yderligere at øge systemydelsen for A-Series og X-Series produktplatformene.

Alt i alt tyder nøgletallene på, at Green Hydrogen Systems aktien bevæger sig i den rigtige retning, selvom der stadig er udfordringer i markedet, såsom forsyningskædeproblemer, stigende komponent- og råvareomkostninger, generel inflation, forsinkelser i produktmontage og pandemier. Det er værd at bemærke, at virksomheden forventer en betydelig stigning i omsætningen i 2023 sammenlignet med tidligere år, og at dens samlede ordrebeholdning er steget, hvilket indikerer en stærk efterspørgsel efter dens elektrolyseanlæg.

Vigtige nøgletal for Green Hydrogen Systems

Green Hydrogen Systems aktien har en P/E-forhold på -15,1, en P/S-forhold på 25,6 og en P/B-forhold på 10,8. P/E-forholdet indikerer, at Green Hydrogen Systems har en negativ indtjening, mens P/S og P/B-forholdene viser en høj værdiansættelse af virksomheden.

Green Hydrogen Systems Kursmål for Aktien

Green hydrogen systems aktien har forskellige kursmål og anbefalinger, her kan du se den nyeste anbefaling og kursmål for den volatile aktie, som ændrer sig hurtigt. Generelt set er anbefalingerne negative for virksomheden.

DatoKursmålAnbefalingFinanshus
23. jan 20242,3 krUndervægtJPMorgan
21. aug 20238,9 krHoldCarnegie
13. jul 20238,3 krUndervægtJPMorgan
19. apr 202316 krUndervægtJPMorgan
25. jan 202315 krUndervægtJPMorgan
25. jan 202326 krSælgCarnegie
Tabel Kursmål og anbefalinger fra diverse finanshuse for GHS aktien.

Børshuset Carnegie har justeret deres anbefaling for Green Hydrogen Systems-aktien (GHS) fra “hold” til “sælg”. Dette skridt kommer i kølvandet på en markant prisstigning på aktien, der så en stigning på 213 pct. over en enkelt måned. Trods anbefalingen om at sælge har Carnegie hævet deres kursmål for GHS fra 17 kr. til 26 kr.

På den anden side har investeringsbanken JP Morgan opretholdt en “undervægt”-anbefaling med et kursmål på kun 13 kr. Imens står det norske børshus ABG Sunddal Collier i skarp kontrast hertil, idet de anbefaler “køb” og har sat et ambitiøst kursmål på 50 kr. for GHS-aktien.

Disse forskelligartede perspektiver fra førende finanshuse illustrerer den varierede investoropfattelse af GHS’ potentiale i markedet. GHS, der er kendt for deres produktion af elektrolyseanlæg til udvinding af brint, har for nylig fået øget opmærksomhed efter at have landet en stor ordre. Virksomhedens aktier oplevede en kraftig stigning, men led også et betydeligt fald på næsten 17 pct. på én dag, muligvis påvirket af nyheder om overvejelser vedrørende en kapitaludvidelse tidligt i 2023.

Denne analyse og opdaterede kursmål fra forskellige finanshuse kan give investorer en bedre forståelse af de potentielle risici og muligheder ved at investere i GHS i den nuværende markedsdynamik.

Er Green Hydrogen Systems en god investering?

Green Hydrogen Systems er en spændende virksomhed med en patenteret teknologi og stærke samarbejder med partnere. Men som en ny børsnoteret virksomhed er dens historiske finansielle resultater begrænsede, og dens nuværende forretningsmodel er afhængig af sin evne til at levere elektrolyseanlæg til produktion af grøn brint. Der er også en betydelig konkurrence og politisk usikkerhed i markedet. Det er vigtigt at overveje disse faktorer, når man overvejer at investere i Green Hydrogen Systems.

Et hurtigt kig i TradeDesk siger: Hold dig væk.

  • En lav value-score på 11 indikerer overvurdering af aktien i forhold til finansielle resultater.
  • Kvalitetsscoren på 14 afspejler underliggende problemer i virksomhedens drift.
  • Et momentum på 7 peger på en svag præstationshistorik på kursen.

Den kursstigning, som vi har set har været kortsigtet og nyhedsbrevet og ikke drevet af virksomhedens resultater.

Disse lave scores, alle markeret med rødt, tyder på negative aspekter i alle tre kategorier.
Derudover forstærker en risikovurdering over 70 bekymringer om aktiekursens stabilitet.

Kilder:

Google Finance (https://www.google.com/finance)

Yahoo Finance (https://finance.yahoo.com/)

Green Hydrogen Systems’ hjemmeside (https://greenhydrogen.dk/)

Morningstar (https://www.morningstar.dk/dk/)

Allied Market Research (https://www.alliedmarketresearch.com/)

Disclaimer: Dette indhold er kun beregnet til informationsformål og udgør ikke investeringsrådgivning eller nogen form for investeringsanbefaling. Vi påtager os intet ansvar for nogen konsekvenser, der måtte opstå som følge af brugen af ​​dette indhold. Læsere opfordres til at udføre deres egne undersøgelser og konsultere professionelle rådgivere, før de træffer beslutninger om at investere.