SoundHound Aktien – Nyheder: Samarbejde med Peugeot og Opel sætter ild i aktiekursen

Hvad laver SoundHound AI?

SoundHound AI Inc er en banebrydende virksomhed inden for stemmegenkendelse og kunstig intelligens. Deres platform tilbyder avancerede stemmeløsninger, der forbedrer kundeoplevelsen for virksomheder på tværs af industrier. Med over to årtiers innovation og milliarder af kundeinteraktioner er SoundHound AI en førende spiller inden for conversational intelligence. Deres teknologi bruges i alt fra biler og fjernsyn til kundeservice og smart devices.

SoundHounds AI Forretningsområder

SoundHound AI’s Forretningsområder

SoundHound AI opererer inden for flere nøgleområder:

  1. Stemmeassistent Teknologi: Deres primære produkt, Houndify, er en AI-platform, der tillader virksomheder at integrere stemmestyring i deres produkter. Dette inkluderer alt fra biler til smart home-enheder.
  2. Musikgenkendelse: Virksomheden startede med at fokusere på musikgenkendelse og tilbyder stadig tjenester, der hjælper brugere med at identificere sange.
  3. Partnerskaber med Bilindustrien: SoundHound AI har indgået partnerskaber med store bilproducenter for at integrere deres teknologi i infotainmentsystemer, hvilket forbedrer kørselsoplevelsen ved at muliggøre stemmestyring af funktioner som navigation og musikafspilning.

Hvorfor stiger SoundHound aktien?

Soundhound aktien er steget markant i denne uge og stigningerne er nyhedsbrevet af et nyt samarbejde og en gældsaftale der stiller virksomheden meget stærkere i fremtiden.

Lancering af softwaren i Peugeot, Opel og Vauxhall Køretøjer

SoundHound AI, Inc. (Nasdaq: SOUN) annoncerede den 10. juli 2024, at deres SoundHound Chat AI stemmeassistent med ChatGPT nu er tilgængelig i Peugeot, Opel og Vauxhall biler i 11 europæiske lande, herunder Østrig, Frankrig, Tyskland, Italien, Spanien og Storbritannien. Inden udgangen af juli vil den være i 17 lande på 12 sprog.

I marts 2024 meddelte SoundHound, at DS Automobiles fra Stellantis var den første bilproducent i verden, der tog denne teknologi i brug. Nu udvider Stellantis denne produktion til også at omfatte Peugeot, Opel og Vauxhall biler.

SoundHound Chat AI i disse biler giver håndfri stemmestyring til navigation, opkald og realtidsinformation som sportsresultater og vejrforhold, hvilket gør kørslen mere bekvem og underholdende. ChatGPT-integrationen gør det muligt at spørge om alt fra ruter til vejret og styring af bilens funktioner.

“Vores samarbejde med Stellantis fører bilindustrien fremad,” sagde Michael Zagorsek, COO hos SoundHound AI. “Vi er stolte af at levere stemme-AI teknologi, der opfylder efterspørgslen efter avancerede forbrugeroplevelser.”

Introduktionen i disse biler markerer en milepæl i SoundHound’s mission om at revolutionere stemmeassistenter. Data viser en seksdobling i brugen og en stigning på 50% i interaktionsfrekvens samt en femdobling i forbrugerloyalitet.

Brugere kan stille detaljerede spørgsmål og fortsætte samtalen, problemfrit interagere med eksterne videnskilder og køretøjsstyring indbyrdes, f.eks.:

  • “Hvad er den mest naturskønne rute fra Paris til Bordeaux?”
  • “Hvilke historiske seværdigheder er der langs vejen?”
  • “Hvor langt er der til den første?”
  • “Hvordan er vejret der nu?”
  • “Rul vinduerne ned og naviger mig derhen.”
  • “Find den nærmeste ladestation til elbiler.”

“Vores samarbejde med Stellantis har bragt begge virksomheder helt frem i innovationens spids inden for bilindustrien og bragt køreoplevelsen ind i en ny og spændende æra,” sagde Michael Zagorsek, COO hos SoundHound AI. “SoundHound er stolt af at levere stemme-AI teknologi, der imødekommer markedets efterspørgsel efter en næste generations forbrugeroplevelse bygget på naturlig samtale.”

Anden væsentlig nyhed fra Soundhound: Aftale om Gældsbetaling

SANTA CLARA, Calif., June 10, 2024–(BUSINESS WIRE)–SoundHound AI, Inc. (Nasdaq: SOUN), en global leder inden for stemmegenkendelse, annoncerede i dag, at de har indgået en aftale med deres långivere om at forudbetale deres udestående gæld på $100 millioner i sin helhed.

Denne aftale reducerer betydeligt omkostningerne ved tidlig betaling og giver SoundHound mulighed for at spare over $55 millioner i renter og gebyrer, der skulle have været betalt over resten af lånets løbetid. Transaktionen frigør også cirka $14 millioner i begrænsede kontanter.

Efter betaling af den eksisterende gæld har SoundHound en kontantbeholdning på omkring $180 millioner og ingen udestående gæld, hvilket giver virksomheden betydelig fleksibilitet og en stærk likviditetsposition.

“Med den enorme mulighed for at levere innovativ AI over hele verden har vores stærke netto kontantposition markant forbedret vores finansielle profil,” sagde Nitesh Sharan, CFO hos SoundHound AI. “Vi har nu en kapitalstruktur fri for gæld, hvilket vil give os mulighed for at bevæge os endnu mere smidigt for at imødekomme den stigende efterspørgsel fra vores kunder efter vores stemme-AI løsninger.”

Økonomiske Resultater for Soundshounds Q1 regnskab.

SoundHound AI Inc rapporterede en Q1-omsætning på $11,6 millioner, hvilket markerer en stigning på 73% år-til-år og overgår analytikernes forventede $10,10 millioner. Det satte aktien i en stor stigning, som desværre blev brugt til at sælge ud på. Profit tagning i aktien og flere insider salg har siden Q1 presset aktien kursen ned.

Finansielle Nøgletal

  • Netto tab: GAAP netto tab steg til $33,01 millioner fra $27,43 millioner år-til-år, hvilket overstiger det estimerede netto tab på $23,57 millioner.
  • EPS: GAAP EPS var -$0,12, en forbedring fra -$0,14 år-til-år, men under det estimerede -$0,09.
  • Bruttomargin: GAAP bruttomargin faldt til 59,7% fra 70,5% året før.
  • Kontantposition: Afsluttede kvartalet med $226 millioner i kontanter, væsentligt højere på grund af netto kontantstrømme fra finansieringsaktiviteter på $142,7 millioner.
  • Årsomsætningsprognose: Øget til et interval på $65 millioner til $77 millioner, hvilket indikerer positive fremtidige forventninger.

Kursmål og Anbefalinger for SoundHound AI aktien.

Analytiker Kursmål

Baseret på den nyeste analyse af SoundHound AI (SOUN) aktien, ligger analytikernes gennemsnitlige kursmål på 7,43 USD. Dette indikerer, at der er en forventning om betydelig vækst i aktiekursen fra det nuværende niveau på 5,07 USD. Kursmålene varierer fra et lavpunkt på 5,00 USD til et højdepunkt på 9,50 USD, hvilket afspejler forskelle i vurderinger af aktiens potentiale blandt analytikerne.

Analytiker kursmål og anbefalinger for Soundhound aktien.
Analytiker kursmål og anbefalinger for Soundhound aktien.

Analytiker Anbefalinger

Anbefalingerne fra analytikerne fordeler sig på følgende måde:

  • Strong Buy: 6
  • Buy: 2
  • Hold: 2
  • Underperform: 0
  • Sell: 0

Dette viser en overvægt af positive anbefalinger, hvor 8 analytikere enten anbefaler at købe eller stærkt købe Soundhound aktien, mens kun 2 analytikere anbefaler at holde. Der er ingen analytikere, der anbefaler at underpræstere eller sælge aktien, hvilket signalerer en generel optimisme omkring SoundHound AI’s fremtidsudsigter.

Indtjening

Når vi ser på indtjeningen, har SoundHound AI haft blandede resultater i de seneste kvartaler:

  • Q2 2023: Overgik forventningerne med en EPS på -0,10 USD mod et estimat på -0,11 USD.
  • Q3 2023: Mødte forventningerne med en EPS på -0,09 USD.
  • Q4 2023: Skuffede med en EPS på -0,11 USD mod et estimat på -0,01 USD.
  • Q1 2024: Skuffede igen med en EPS på -0,03 USD mod et estimat på -0,01 USD.

Disse resultater viser, at virksomheden har haft udfordringer med at leve op til forventningerne i de seneste kvartaler, hvilket kan være en faktor at overveje for investorer.

Konklusion

Analytikernes kursmål og anbefalinger viser en generel optimisme omkring SoundHound AI’s potentiale for vækst. Med en gennemsnitlig kursmålsforventning på 7,43 USD og en overvægt af positive anbefalinger, ser fremtiden lovende ud. Dog bør investorer være opmærksomme på de blandede indtjeningsresultater i de seneste kvartaler og at aktien er ekstrem volatil og drevet af nyheder.

Kursudvikling i Soundhound Aktien

I de sidste tre måneder har SoundHound AI aktien oplevet en markant stigning på hele 12,42%. Dette viser en stærk opadgående trend, hvor aktien har bevæget sig fra lavere niveauer og konsolideret sig over tid. Denne vækst kan tilskrives positive nyheder om virksomhedens præstationer og strategiske partnerskaber, der har øget investorernes tillid.

Soundshounds aktiekurs
Soundshounds aktiekurs grøn prik viser mine køb – rød mine salg i nordnet. Jeg fangede aktien i mandags, da den var på TradeDesks Alpha liste – som den spekulative aktie.

Siden da er den steget knap ca. 40% på 4 dage. Jeg overvejer at sælge aktien og tage profit nu.

Kursudvikling over de sidste 6 måneder

Når vi ser på en længere tidshorisont på 6 måneder, er stigningen endnu mere imponerende med en samlet vækst på 170,40%. Dette indikerer, at SoundHound AI har været på en vedvarende opadgående rejse, hvilket kan være et resultat af virksomhedens succesfulde implementering af nye teknologier og ekspansion i markedsandelene. Investorer, der har været med i denne periode, har således set en betydelig stigning i deres investering.

Det er dog en meget volatil aktie med store udsving, som nemt kan stige eller falde 15-20% på en enkelt dag.

Eksterne Links for Yderligere Information

  1. SoundHound AI Hjemmeside
  2. Morningstar Analyse
  3. Yahoo Finance SoundHound AI