Uge 25: Momentum falder i tech aktier, Grønne aktier er billige og Zealand Pharma kommer med gode resultater.

God weekend derude og velkommen til vores nye medlemmer hos TradeDesk.

I denne uges opdatering ser vi på 3 vigtige nyheder som kan få betydning for dine aktier.


Momentum i AI og tech er faldende, men bliver det til mere end en korrektion?
Saxo Banks Oskar tror på Grøn energi og Sol, som har været lavt prissat.
Zealand Pharma kommer med gode resultater og aktiekursen skød i vejret.

📈 Grønne Aktier har fået massive tæsk – Oskar tror de bliver mere værd

Resumé
En særlig gruppe aktier, nemlig grønne aktier, har de seneste år oplevet en voldsom nedtur, men der kan være lys for enden af tunnelen. Dette mener Oskar Barner Bernhardtsen, nordisk investeringsstrateg i Saxo Bank, der ser muligheder for medvind i den kommende tid.

Analyse
Grønne aktier, herunder selskaber som Ørsted, har haft det svært. Ørsted-aktien er faldet med 80% fra sin seneste top i 2021 til bunden i efteråret 2023. Ifølge Oskar Barner Bernhardtsen skyldes dette faktorer som høj inflation, rentestigninger og forsyningskæde problemer, der har forsinket projekter inden for sol- og vindenergi. Desuden har stigende råvare- og arbejdskraft priser betydet, at nogle virksomheder har tabt penge på at levere produkter som vindmøller og solceller.
Bernhardtsen påpeger, at kontrakter indgået før inflationen tog fart i 2022 stadig skal leveres til de oprindelige priser, hvilket har resulteret i tab for visse virksomheder.

Betydning for investorerne
Selvom sektoren har været præget af usikkerhed, ser Saxo Bank-strategen positive udsigter for grønne aktier fremover. Der forventes en øget efterspørgsel efter elektricitet i takt med et byggeboom inden for datacentre til udvikling af kunstig intelligens og industri generelt. Store teknologivirksomheder ser ud til at prioritere grønne energiformer til deres datacentre, hvilket kan give et løft til aktier inden for grøn energi, såsom First Solar, Nextracker og Sunrun.(jeg har lagt dem ind i TradeDesken)

Solenergi er den energitype, der i øjeblikket bliver investeret mest i på tværs af USA, og det ventes, at 58% af elektriciteten fra nye projekter i år vil stamme fra solenergi. Dette kan betyde, at solenergi står over for en mere positiv fremtid, da investeringerne her er langt større end i traditionelle energikilder som naturgas og atomkraft.

“Strømmen kan selvfølgelig godt komme fra mere traditionelle energikilder, men generelt virker det som om, at de store teknologivirksomheder som bygger datacentrene, har tænkt sig at prioritere ‘grønne’ energiformer,” siger Oskar Barner Bernhardtsen.

https://www.euroinvestor.dk/nyheder/aktierne-har-faaet-massive-taesk-strateg-tror-de-bliver-mere-vaerd

Vi må se om Oskar får ret, selskaberne ser lidt blandede ud, hvor First Solar klart er det bedste selskab af de nævnte.

🚀 Zealand Pharma aktier stiger kraftigt efter positive resultater

Hvad laver virksomheden?
Zealand Pharma er en dansk bioteknologisk virksomhed, der udvikler lægemidler baseret på peptider (små proteiner). De fokuserer på behandlinger af fedme og sjældne sygdomme.

Resumé:
Zealand Pharma-aktier steg markant efter positive resultater fra et forsøg med deres vægttabsinjektion, petrelintide. Aktien ZEAL, +17,23% steg 20% til 775 DKK. I fase 1B-studiet tabte patienter, der brugte højere doser af petrelintide i 16 uger, 8,6% af deres kropsvægt.

David Kendall, medicinsk chef hos Zealand Pharma, sagde: “Disse resultater viser, at petrelintide tolereres godt og kan være et alternativ til eksisterende vægttabsbehandlinger.”

Petrelintide tilhører en gruppe af langtidsvirkende amylin-analoger, som har vist lovende resultater inden for vægttab og stabilisering af blodsukker. Studiedataene vil hjælpe med hurtig progression til fase 2B-forsøg senere i år.

Analyse:
Zealand Pharmas succes med petrelintide kan gøre dem til en konkurrent til GLP-1 lægemidler fra Eli Lilly og Novo Nordisk. Petrelintide har vist færre og mildere bivirkninger og kan være et alternativ for patienter, der ikke tåler eksisterende behandlinger.

Amylin kan hjælpe med at føle mæthed i stedet for madaversion, hvilket kan føre til bedre og mere bæredygtigt vægttab. Amylin har også mulige kardiovaskulære fordele og potentiale for bedre kvalitet af vægttab gennem bevarelse af muskelmasse.

Jefferies analytikere bemærker, at vægttabspotentialet kan være højere i en mere balanceret studiepopulation.

Betydning for investorerne:
Investorer bør bemærke Zealand Pharmas fremskridt med petrelintide, som har potentiale til at blive en væsentlig aktør på markedet for vægttabslægemidler. Den positive udvikling kan føre til betydelige fremtidige indtægter og øget konkurrenceevne.

“Amylin also has possible cardiovascular benefits in addition to GLP-1, plus potential for a better quality of weight loss through lean mass preservation,” – Jefferies.

https://www.marketwatch.com/story/zealand-pharma-shares-surge-after-positive-results-of-weight-loss-drug-that-could-contend-with-glp-1s-cb3504d8?reflink=mw_share_email

📉 Tegn på svækkende momentum for teknologiske aktier

Resumé:
Teknologiske aktier har været blandt de bedst præsterende sektorer i S&P 500 det seneste år, især efter Nvidias imponerende kvartalsregnskab. Dog viser tegn på svækkelse sig nu under overfladen. Uprofitable teknologivirksomheder er begyndt at falde, og målinger viser, at sektoren begynder at tabe pusten.

Analyse:
Antallet af teknologiske aktier, der handler over deres 50-dages glidende gennemsnit, er faldet fra 90% til 70%. Vurderingerne af teknologiske aktier er høje med en price-to-earnings (P/E) ratio på 35, hvilket er et niveau sidst set før markedstoppen i slutningen af 2021. Der er også overdreven optimisme blandt optionshandlere, hvilket historisk set har ført til korrektioner.

Betydning for investorerne:
Selvom teknologisektoren stadig viser styrke, kan den svækkede momentum indikere en kommende korrektion. Investorer bør overveje beskyttelse mod nedadgående risiko ved at købe put-optioner. Ifølge analytiker JC O’Hara fra Roth MKM er det dog ikke tid til at paniksælge teknologiske aktier, men snarere at forberede sig på udsving og eventuelt søge investeringsmuligheder uden for sektoren.

“We are still very much overweight Technology in our sector rankings,” – JC O’Hara, Roth MKM.

Kilde:
https://www.marketwatch.com/story/tech-stocks-likely-headed-for-a-pullback-these-5-charts-show-their-momentum-is-starting-to-fade-6b550d51

📈 Den korte opdatering af kursmål på Danske aktier 📊

Vi ser kort på hvordan kursmålene for danske aktier er enten op, eller nedjusteret af de store banker. Kursmålene er typisk gældende fra 6-12 mdr, men hæfter sig med usikkerheder. På kort sigt kan de dog nemt på virke kursen.

Positive Nyheder:
📈 Coloplast: Coloplast har fået en opjustering af Equita med et løftet kursmål til 950 kr. fra 900 kr., og en gentagen “køb”-anbefaling.
🔋 NKT: SEB har løftet kursmålet for NKT med 100 kr. til 700 kr. og fastholder sin “køb”-anbefaling.
💊 Novo Nordisk: Bank of America forventer en mulig opjustering af vækstforventninger, da salget af Wegovy ser ud til at stige kraftigt. Novo Nordisk har lanceret en stor markedsføringskampagne for Wegovy i USA.
🧪 Novonesis: Citi vurderer, at opjusteringen af 2024-prognosen og præciseringen af den organiske vækst bør modtages positivt af investorerne.
💨 Vestas: Vestas har modtaget en gigantordre på 577 megawatt til anden fase af Golden Plains Wind Farm i Australien, en ordre vurderet til at være over 5 mia. kr.

Negative Nyheder:
🍺 Carlsberg: Carlsberg-aktien falder markant med 6% efter fredagens børsåbning. Det sker efter, at Carlsberg har afgivet et købstilbud på det britiske selskab Britvic, som Britvics bestyrelse har afvist, da de mener, at tilbuddet ikke afspejler selskabets værdi. Carlsberg påpeger dog, at tilbuddet indeholdt en præmie på 29% i forhold til aktiekursen d. 19 juni.
🏦 Jyske Bank: ABG Sundal Collier har sænket kursmålet til 625 kr. fra 725 kr., men fastholdt “køb”-anbefalingen.
📉 Topdanmark: Topdanmark er under pres efter købstilbud fra Sampo, selvom dette indebærer en præmie på 27% over fredagens lukkekurs. Aktionærerne modtager 1,25 nyudstedte A-aktier i Sampo per Topdanmark-aktie.
📉 Coloplast: Anbefalingen er blevet sænket til “sælg” fra “hold” hos Nordea, som også har sat kursmålet til 720 kr.
🏦 Ringkjøbing Landbobank: ABG Sundal Collier har sænket anbefalingen til “hold” fra “køb” og sat kursmålet til 1110 kr.
🚢 Mærsk: SEB har sænket kursmålet til 11.700 kr. fra 12.600 kr., med en “hold”-anbefaling. Desuden bemærker Mærsk fald blandt asiatiske containerrederier.

Neutrale eller Blandede Nyheder:
🚢 Torm: Torm er blevet en del af det reviderede C25-indeks, som træder i kraft om en uge.
🏠 Rockwool: Rockwool har fået dækning med anbefalingen “neutral” og et kursmål på 3000 kr. hos Citi.
🎧 GN og Demant: Høreapparatindustrien ser vækstpotentiale, særligt i USA, ifølge Amplifons topchef, hvilket skaber optimisme for danske producenter.
🏦 Sydbank: Sydbank har fået løftet sit kursmål til 470 kr. fra 445 kr. hos ABG Sundal Collier, med en fastholdt “køb”-anbefaling.

Tak for nu,
Som altid, de bedste aktiehilsner,
Troels.