DSV vs NTG: En Sammenligning af To Danske Transportselvskaber

I artiklen her ser vi kort på aktierne DSV og NTG.

DSV aktien udvikler sig positivt og har været på vores Momentum og Alpha picks, hvor imod NTG ikke har haft den samme positive udvikling (endnu?) selvom den er billigere prisfastsat. Vi gennemgår begge aktier og kommer med vores samlede konklusion til sidst, da selskaberne henvender sig til forskellige investorer.


Introduktion til DSV aktien og Analyse af DSV Panalpina A/S (DSV.CO)

DSV Panalpina A/S er blandt de absolut største transport- og logistikvirksomheder i verden og leverer både vej-, luft- og søfragt samt supply chain-løsninger. Selskabet, der blev børsnoteret i 1987, er noteret på Københavns Fondsbørs med ticker DSV.CO. Med en markedsværdi på næsten 294 mia. DKK er DSV en afgørende aktør i industrien. Denne analyse vil fokusere på de fundamentale nøgletal som P/E, ROE, profitmargin, og hvordan de sammenlignes med markedet og konkurrenterne.

Tabel over de vigtigste nøgletal for DSV

Fundamentalanalyse: Nøgletal, der Definerer DSV’s Sundhed

Når vi vurderer DSV’s aktie, ser vi på flere centrale faktorer. En af de vigtigste er P/E-ratioen (pris-til-indtjening), som for DSV ligger på 27,78. Dette indikerer, at DSV aktien handles til en højere værdi i forhold til indtjeningen sammenlignet med mange andre aktier i sektoren, hvilket kan signalere, at investorer har tillid til DSV’s fremtidige vækst. En høj P/E-ratio kan dog også betyde, at aktien er overvurderet, hvilket kræver en vurdering af de underliggende vækstdrivere.

ROE (Return on Equity)15,34% er et vigtigt nøgletal, der viser, hvor effektivt DSV bruger egenkapitalen til at skabe profit. En ROE over 15% anses generelt som solidt og viser, at DSV leverer en konkurrencedygtig afkast til aktionærerne. Dette er vigtigt, da det indikerer en sund kapitalstruktur og en god forvaltning af aktionærernes midler.

Profitmarginen på 7,10% afspejler DSV’s effektivitet og evne til at omdanne omsætning til reel profit. En højere profitmargin betyder, at virksomheden driver en mere rentabel forretning sammenlignet med andre aktører i branchen, hvilket er særligt imponerende i en konkurrencepræget sektor som transport og logistik, hvor omkostningskontrol er afgørende.

Risikovurdering: Analysering af DSV’s Finansielle Stabilitet

DSV’s Altman Z-score4,06 viser, at virksomheden er i en sund finansiel position og er langt fra konkursrisiko. En Z-score over 3 er generelt et godt tegn for virksomhedens evne til at håndtere gæld og skabe overskud. DSV har en gældsgrad (debt-to-equity ratio) på 12,04%, hvilket viser, at virksomheden opererer med relativt lav gæld i forhold til sin egenkapital. Dette er en vigtig faktor, da det begrænser risikoen for likviditetsproblemer i nedgangsperioder.

Piotroski-scoren6 viser, at DSV har et solidt fundament, men der er nogle områder, der kan forbedres – eksempelvis kortsigtet likviditet eller marginudvikling. Scoren bruges til at vurdere den finansielle sundhed og potentiale for fremtidig vækst.

Teknisk Analyse: Hvornår Skal Du Købe DSV aktien?

Teknisk analyse spiller en afgørende rolle i at identificere købs- og salgsniveauer. DSV viser et stærkt momentum men en RSI over 70, hvilket betyder, at aktien er tæt på overkøbt niveauer, men stadig kan bevæge sig opad på kort sigt. Derudover ligger aktien over sine 50- og 200-dages glidende gennemsnit, hvilket understøtter den bullish tendens.

Graf over DSVs kursudvikling seneste 12 mdr

MACD-indikatoren (Moving Average Convergence Divergence) er også positiv og viser stigende momentum. Dette understøtter, at aktiekursen kan fortsætte med at stige på kort sigt, hvilket gør DSV til en attraktiv mulighed for investorer, der leder efter en stabil aktie med langsigtet vækstpotentiale.

Nyheder: Hvordan Vil DSV’s Opkøb Påvirke Aktiekursen?

De seneste nyheder om DSV’s kapitalforhøjelse på 37,3 mia. DKK for at finansiere opkøbet af Schenker AG er et klart tegn på virksomhedens ambitioner om at dominere transport- og logistikmarkedet. Selvom kapitalforhøjelsen kan føre til kortsigtet aktieudvanding, forventes opkøbet at øge virksomhedens markedsandel og styrke dens position på længere sigt.


Nordic Transport Group Aktieanalyse (NTG.CO): Er NTG en Undervurderet Aktie med Højt Vækstpotentiale?

Introduktion til NTG.CO Nordic Transport Group Aktie

NTG Nordic Transport Group A/S, noteret under ticker NTG.CO på Københavns Fondsbørs, er en voksende transportvirksomhed, der leverer skræddersyede løsninger inden for vej-, luft- og søfragt. NTG er blevet kendt som en “mini DSV” på grund af dens hurtige vækst og nichefokus på specialiserede transportopgaver. Virksomheden har haft betydelig fremgang siden børsnoteringen i 2021, og NTG aktiekursen har oplevet stor volatilitet, hvilket kan præsentere muligheder for investorer, der er villige til at tage mere risiko.

Tabel over de vigtigste nøgletal for NTG

Fundamentalanalyse: Hvad Gør NTG Aktier Attraktive for Vækstinvestorer?

NTG’s P/E-ratio16,51 er væsentligt lavere end DSV’s, hvilket kan indikere, at NTG handles til en attraktiv værdi for vækstinvestorer. Dette kan signalere, at markedet undervurderer NTG’s vækstpotentiale, hvilket gør aktien interessant for langsigtede investorer, der ønsker at købe ind til en lav pris. Samtidig har NTG en ROE på 36,51%, hvilket er meget højt og indikerer, at virksomheden har en enestående evne til at generere afkast på egenkapitalen.

Profitmarginen på 4,43% er lavere end DSV’s, men stadig anstændig, når man tager virksomhedens nichemarked i betragtning. NTG opererer med mere specialiserede løsninger, hvilket kan give mulighed for højere marginer i specifikke markedssegmenter.

Risikovurdering: Er NTG en Sikker Aktie?

NTG’s Altman Z-score3,83 viser, at virksomheden er i en sikker finansiel position, og konkursrisikoen er lav. Samtidig har NTG en Piotroski-score på 7, hvilket indikerer, at virksomheden har gode fundamenter, især hvad angår indtjening og cashflow. Dog bør investorer holde øje med virksomhedens gældsgrad og likviditetsstyring, da der er plads til forbedring på disse områder.

Teknisk Analyse: Er Det Rette Tidspunkt at Investere i NTG?

Selvom NTG’s fundamentale forhold ser solide ud, viser de tekniske indikatorer en anden historie. RSI-indikatoren på 42 viser, at aktien er i en konsolideringsfase og ikke er tæt på at være overkøbt, hvilket kan indikere en mulighed for at købe på et lavpunkt. Dog viser de glidende gennemsnit en bearish trend på kort sigt, hvilket kan betyde yderligere prisfald. Aktien skal stige yderligere for at gå i køb.

Graf over NTGs kursudvikling seneste 12 mdr

Nyheder og Opkøb: Hvilke Fremtidige Vækstudsigter Har NTG?

NTG har for nylig annonceret opkøbet af ITC Logistics GmbH for EUR 56,9 mio. Dette vil tilføje EUR 10,8 mio. til EBIT, hvilket styrker NTG’s position i det tyske marked. Opkøbet vil give NTG adgang til nye markeder og udvide deres kundebase, hvilket kan skabe fremtidig vækst.


Konklusion: Skal Du Investere i DSV eller NTG?

DSV aktien er ideel for investorer, der søger stabilitet, solid langsigtet vækst og en globalt førende virksomhed. DSV’s stærke fundamenter og fremragende momentum gør den til et godt valg for forsigtige investorer. NTG.CO Nordic Transport Group aktie, derimod, præsenterer et spændende vækstcase med højere risiko. Den lavere P/E-ratio og det høje afkast på egenkapital gør NTG attraktiv for vækstinvestorer, der kan acceptere kortsigtet volatilitet i bytte for måske højere langsigtede gevinster, men trenden er ikke vendt endnu. Begge aktier kan findes i TradeDesken og vurderes hver eneste dag på value, kvalitet og momentum relativt til hinanden.

Kilder: TradeDesk:
https://tradedesk.dk/stock/ntg.co
https://tradedesk.dk/stock/dsv.co
https://www.dsv.com/
https://ntg.com/
https://www.nordnet.dk/markedet/aktiekurser/16100022-dsv