📈 Aktiemarkeder på vej mod bedste uge i år

📈 Markeder i fremgang (Ja, sikke det kan vende rundt hurtigt)

De seneste økonomiske data, herunder inflationstal, arbejdsløshed og detailsalg, har beroliget investorerne og styrket håbet om, at USA er på vej mod et “Goldilocks”-scenarie, hvor inflationspresset er under kontrol samtidig med, at væksten forbliver robust. S&P 500 er steget med 3,7% i denne uge, mens Nasdaq 100 er oppe med over 5%, hvilket markerer de største ugentlige gevinster for begge indeks siden november sidste år. Globalt har aktiemarkederne stort set genvundet sidste uges tab.

Analyse:
De positive markedsbevægelser er drevet af en strøm af optimistiske økonomiske data, der har fjernet umiddelbare bekymringer om en forestående recession. De stærke præstationer på aktiemarkederne tyder på, at investorerne er mindre bekymrede for, at Federal Reserve vil stramme pengepolitikken for hurtigt, og at en “blød landing” for den amerikanske økonomi nu er mere sandsynlig. Selv med en mulig rentenedsættelse på 25 basispoint til september, ser markederne stabilitet i Federal Reserves tilgang.

Betydning for investorerne:
Denne uge illustrerer en vigtig lektie for investorer: Panik og hurtige salg i kølvandet på en dårlig dag eller uge kan være skadeligt.
Markeder har en tendens til at rette sig efter nedture, som vi ser nu med de stærke opsving i både S&P 500 og Nasdaq. I stedet for at sælge ud under en midlertidig nedgang, kan det være mere fordelagtigt at købe op, når markedet dykker, og dermed udnytte de lavere priser for potentielt større afkast på lang sigt, men har man ingen penge må man vente.

Såfremt, man vil ud af markedet nu, er prisen nu meget bedre.

https://finance.yahoo.com/news/stocks-poised-close-best-week-113335188.html



🚀 Tech-aktier fører an i opsvinget (som altid)

Tech-aktier er igen i front i markedets seneste opsving. Siden bunden den 5. august er S&P 500 steget næsten 7%, mens Nasdaq er oppe over 8%. Information Technology-sektoren (XLK) er steget næsten 12%, og Nvidia (NVDA), som har været central i den AI-drevne bull market, har oplevet en stigning på over 21%. Dette sker på baggrund af økonomiske data, der viser faldende inflation og stabilt forbrug, hvilket har dæmpet frygten for en recession.

Analyse:
De seneste markedsbevægelser viser, at investorerne fortsat ser stor værdi i teknologisektoren, især med den stigende efterspørgsel efter AI-teknologi. Til trods for den nylige nedtur, har strategier som “buy the dip” vist sig effektive, da investorer hurtigt har vendt tilbage til tech-aktier, især Nvidia, der blev opgraderet af flere analytikere. Teknologisektoren blev hårdt ramt tidligere på måneden, men dette ser nu ud til at være en midlertidig korrektion frem for en ændring i de underliggende fundamentaler.

Lektion for investorer:
Markedets hurtige skift fra panik til opsving illustrerer vigtigheden af ikke at sælge i panik under kortvarige markedsnedture. Strategien “buy the dip” har endnu engang vist sig effektiv, især inden for tech-sektoren, hvor langsigtede vækstdrivere som AI fortsat gør sektoren attraktiv. Investorer, der holdt fast eller købte under dippen, har nydt godt af de seneste stigninger.

Betydning for investorerne:
Med tech-sektoren tilbage i fokus, især med selskaber som Nvidia i spidsen, kan investorer overveje at øge deres eksponering i teknologiaktier, der drager fordel af de langsigtede vækstpotentialer som AI. Den nuværende markedsstemning tyder på, at tech vil fortsætte med at være en vigtig drivkraft i markedet, især i et miljø med faldende inflation og stabil økonomisk vækst.

Den kortsigtede optur tror jeg nu, er forbi efter rebounden – vi må se hvad der sker herfra.

https://finance.yahoo.com/news/tech-stocks-are-leading-the-market-rally-again-080047391.html



📈 Bavarian Nordic oplever massiv kursstigning efter mpox-udbrud og stiger 50% på en uge.

Bavarian Nordic er i denne uge på vej mod en imponerende kursstigning på 50% efter et udbrud af den smitsomme sygdom mpox (tidligere kendt som abekopper) i Den Demokratiske Republik Congo. WHO har erklæret udbruddet som en global sundhedskrise, hvilket har skabt stor efterspørgsel efter Bavarian Nordics vaccine Imvanex, der er den eneste godkendte vaccine mod mpox i både USA og EU. Tirsdag modtog Bavarian Nordic en ordre på 175.420 doser fra EU’s medicinalberedskab, og virksomheden har kapacitet til at imødekomme flere ordrer. Derudover har Bavarian Nordic indsendt data til Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) for at udvide godkendelsen af Imvanex til også at omfatte unge mellem 12-17 år, med en forventet afgørelse i fjerde kvartal af 2024.

Analyse:
Bavarian Nordic har tidligere oplevet kursstigninger i forbindelse med udbrud af mpox, og denne uge viser en gentagelse af dette mønster. Med en stigning på over 50% har aktien nået det højeste niveau siden august 2022. Denne situation understreger, hvor afhængig Bavarian Nordic-aktien kan være af udefrakommende begivenheder, som sundhedskriser, der øger efterspørgslen på virksomhedens vacciner.

Selvom aktien har oplevet en kraftig stigning, er den stadig langt fra sin rekordkurs på 401,70 kr. fra august 2022, hvilket kan indikere yderligere potentiale, hvis efterspørgslen fortsætter med at stige.

Omvendt set, er aktien rent teknisk meget overkøbt med en RSI Værdi over 90, hvilket er ekstremt overkøbt, derfor er der en risiko for at nye købere kan komme for sent ind. Det afhænger selvfølgelig helt af nyhederne herfra, men rent teknisk, ser det altid overkøbt ud, når en aktie stiger +50% på kort tid.

Fundamental set: ser BAVA fin ud med gode scores i V, Q og selvfølgelig M (nu er den jo steget).

Bavarian dukkede op på vores alpha listen, som “den danske hurtig løber” for 3 dage d.13. aug. 2024 i kurs: 193,15 – i skrivende stund handler aktien omkring 283,5.

https://www.nordnet.dk/markedet/nyheder/2a79c466-8b9c-4c87-8496-a27437fb1f94



📈 Anbefalinger og kursmål på Danske Aktier 📊


Positive Nyheder:

💡 Alm. Brand: Fastholder forventningerne og annoncerer et aktietilbagekøbsprogram på 150 mio. kr.
💉 Bavarian Nordic: Indsendte en ansøgning om udvidet EU-godkendelse af deres koppevaccine, hvilket er en positiv udvikling, selvom der er fokus på potentielle udfordringer.
🍺 Carlsberg: Opjusterer forventningerne til organisk vækst i driftsresultatet for 2024.
🩺 Coloplast: Carnegie hæver kursmålet fra 865 kr. til 905 kr. med en “hold”-anbefaling.
🏦 Danske Bank: Morgan Stanley genoptager dækningen med en “outperform”-anbefaling og et kursmål på 270 kr.
✈️ Expedia: Stiger med 10,2% efter stærke bookingtal og bedre end forventet driftsudvikling.
⚙️ FLSmidth: Rapporterer en stigning i nettoresultatet til 187 mio. kr. fra 118 mio. kr.
💹 Genmab: Opjusterer salgsforventningerne efter et stærkt halvårsregnskab.
🏢 ISS: Hæver aktietilbagekøbsprogrammet til 750 mio. kr. og rapporterer en omsætning på 40.861 mio. kr.
🔬 Novonesis: SEB løfter kursmålet til 500 kr. og fastholder en “køb”-anbefaling.
🔌 NKT: Fastholder sin “køb”-anbefaling og får hævet kursmålet af SEB til 700 kr.
⚽ Silkeborg IF Invest: Opjusterer forventningerne til overskud efter salg af angriberen Alexander Lind.
🌬️ Vestas: Vinder en stor vindmølleordre og får løftet anbefalinger fra både ABG og Carnegie til “køb”.
💻 Netcompany: Overraskede positivt med stærk vækst i Danmark og Holland.
💎 Pandora (ABB): Opjusterer kursmålet for Pandora til 1100 kr. efter et stærkt halvårsregnskab.



Negative Nyheder:

🔊 Bang & Olufsen (B&O): Godkendt en kapitalforhøjelse, som kan udvande eksisterende aktier.
💸 Carlsberg: Barclays reducerer kursmålet til 852 kr. fra 1000 kr., og ABG samt BNP nedjusterer også deres kursmål.
🏦 Djurslands Bank: Forventes at nå et lavere resultat end tidligere estimeret.
🎧 GN Group: Nordea sænker kursmålet fra 250 kr. til 215 kr. men fastholder “køb”-anbefalingen.
✈️ Københavns Lufthavne: Offentliggør delårsregnskab uden væsentlige positive nyheder.
🌱 Ørsted: Endnu en milliardnedskrivning og trækker sig fra grøn brændstofudvikling i Europa.
✈️ SAS: Sidste handelsdag for SAS-aktier på nordiske børser.
⚙️ Vestas: DZ Bank sænker kursmålet til 170 kr. fra 187 kr. men fastholder en “hold”-anbefaling efter udfordringer.


Neutrale eller Blandede Nyheder:

🚢 DFDS: Skuffede med lavere driftsresultat end forventet, men fastholdt sine årsforventninger.
🔊 Demant: Offentliggjorde et halvårsregnskab med lavere organisk vækst og EBIT.
💄 Matas: Rapporterede en omsætningsfremgang og fastholder forventningerne for året.
🧪 Novo Nordisk: Investerer 1,5 mia. kr. i en ny fabrik i Køge, hvilket styrker langsigtet produktion.
🏠 A&O: Offentliggør delårsregnskab uden væsentlige nyheder.
💉 Zealand Pharma: Øgede investeringer i deres udviklingsprogrammer.
🔧 FLSmidth: ABG sænker kursmålet med 20 kr. til 410 kr., men fastholder “køb”-anbefalingen.
🔌 NKT: Fastholder sine forventninger til 2024 med stabil omsætning og operationelt driftsresultat.

Den kommende uge på aktiemarkederne forventes at blive forholdsvis rolig uden de store nøgletal.

Fokus vil være rettet mod den amerikanske centralbank, som onsdag aften offentliggør referatet fra deres seneste rentemøde. Torsdag skydes Jackson Hole-konferencen i gang, hvor der ofte kommer vigtige udmeldinger om pengepolitikken, og der er mulighed for, at en rentenedsættelse til september bliver annonceret.

I Danmark vil der være stor opmærksomhed på regnskaber fra større virksomheder som Coloplast, Jyske Bank, Unibrew og GN. Samtidig vil mindre selskaber som Lundbeck og ALK-Abelló også præsentere deres tal. Ugen vil sandsynligvis være præget af markedets forventninger til kommende centralbankbeslutninger og selvføgelig de danske regnskaber.

De bedste aktiehilsner,
Troels