Hvad er en korrektion?
22. juni 2021

Hvad er en korrektion?

TradeDesk

Hvad er en korrektion?


En korrektion er defineret som et kortsigtet tilbagefald i det generelle marked, en sektor eller i en enkelt aktie på mere end 10 % fra markedets, eller aktiens 52 ugers højeste kurs.


Oftest er det et midlertidigt tilbagefald, men det kan vare alt fra dage til uger til måneder.
I gennemsnit giver en korrektion et fald på 13 % og varer i 4 måneder ifølge en CNBC rapport, der så på det Amerikanske S&P500 Indeks.


Hvor tit opstår korrektioner?

Korrektioner er ‘normale’ og opstår ca. hvert 2 år.
Der har været 24 korrektioner siden nov. 1974 i det Amerikanske indeks, hvor kun 5 af disse blev til et bearmarket.


Det taler for, at vi skal bruge korrektioner til at købe op, men timingen er vigtig for ikke at fortsætte med ned eller købe for tidligt.

Det fungerer bedst at være afventende, inden du går ind i markedet og venter til trenden igen er vendt fra ned til op.

Selv om det er skadeligt på kort sigt med fald i markedet, så er korrektioner vigtige i forhold til at holde sammenhængen mellem kurs og virksomhedens underliggende værdi.

Ofte kan vi se aktier stikke helt af, inden der kommer en korrektion.

Men da tilbagefaldene kan være meget hårde i aktier, som er steget ekspotentielt, bør du være forsigtig med at købe for sent og altid planlægge, hvornår du tager profit på de mest hypede aktier.


Hvad skal du gøre under en korrektion?

Når tingene begynder at falde, bør du træde på sidelinjen og se på om der er andre sektorer, der ikke rammes så hårdt, eller måske endda stiger (så er der en sektorrotation i gang, hvor pengene skifter rundt i mellem de forskellige sektorer og det kan vi se i graferne – længe inden du hører om det i nyhederne).

Prøv gratis

Vi giver dig 14 dages gratis prøveperiode på alle vores abonnementer. Der er ingen binding.