1. oktober 2021

Bearish Engulfing

Troels Højbjerg

Bearish engulfing


En bearish engufing er et 2 dages candlestick diagram, som varsler en mulig vending ned af.

Det er et, af de mest kendte signaler og respekterede signaler blandt tradere.


Lad os se på, hvordan det ser ud og hvad det repræsenterer.

Den første dag er et grønt lys, hvor aktien lukker højere end den åbnede.


Den næste dag åbner højere end den forrige, men stigningen bruges på at sælge ud på og den samlede pris bevægelse over 2 dage er nu pludselig negativ. (øv, det er ikke rart.)


Dem, som købte i går er nu i minus og dem som købte i dag er også i minus. 


Det viser en mulig kortsigtet bevægelse nedad og er trenden mon i fare?


Inden, du går helt i panik, så er det vigtigt at forstå at du ikke kan læse candlesticks ude af kontekst. 


Der er nemlig forskel på, om det er en bearish engulfing i en optrend, eller en bearish engulfing i en nedtrend og der er forskel på hvordan markedet har bevæget sig op til denne candlestick.


Derfor skal du ikke sælge dine aktier på det første bearish engulfing, som du ser, eller shorte markedet på sådan et lys alene.


For selv om en bearish engulfing viser svaghed i markedet og det muligvis kan vende her, så er det mere sandsynligt at trenden vil fortsætte.


Candlestick diagrammer er gode til at spotte vendinger i markedet, men det er et kortsigtet signal, som derfor er svagere, end trenden på lidt længere sigt. Det betyder ikke at du skal ignorere candlesticks, for de er et fantastisk timing værktøj, nej du skal bruge candlestick diagrammer i en kontekst og forstå hvordan et marked bevæger sig, for så kan du bedre time dine køb og salg.


Så kom i gang med at time dine køb og salg og følg markedet tættere med TradeDesk, som dagligt scanner for dig og viser dig om trenden er op eller ned. Lad ikke din fremtid eller investeringer ske på mavefornemmelse og tilfældighed, når du ved at du kan gøre det bedre.

Klik her for at se dine abonnementsmuligheder her.